Magazines / Nr 05 2019

Nr 05 2019

Veranderingen

De herfst is in het land. Het zonnetje schijnt af en toe nog eens door een roodbruin kleurenpalet, terwijl het kwik van de thermometer op een drafje de tocht naar beneden aanvat. De dieren ruilen hun zomervacht voor een winters jasje. De natuur maakt zich op voor de kleurrijke make-over die wacht eens koning winter straks het land weer verlaten heeft. Een jaarlijks schouwspel dat elke keer weer net iets anders is. Verrassend, zoals we het van de natuur gewoon zijn.

Net zoals de bomen staan heel wat interieurs te wachten op een nieuwe look. De plaids en dekentjes komen stilaan terug boven en brengen warmte in huis. Hier en daar kiest men voor een verregaande metamorfose. Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat: als professional vertaal je de noden en wensen van je klanten naar een aantrekkelijk plaatje. Bovendien probeer je, net als de natuur, af en toe verrassend uit de hoek te komen.

Ja, de wereld is volop in verandering op het ritme van het nieuwe seizoen. Wat niet verandert, zijn de boeiende reportages die de redacteurs van Interieurbouw voor dit vijfde nummer van 2019 bij elkaar geschreven hebben. Naar vaste gewoonte is het een gezonde mix van handige nieuwigheden, spraakmakende projecten en actualiteit uit onze sector. Pagina na pagina bedoeld om jou als vakman te informeren en te inspireren.

We kijken al even vooruit naar de Dag van de Afwerking op 26 november. Confederatie Bouw organiseert het event voor alle spelers van de afwerkingssector, van schilder en vloerder tot glazenmaker en architect. Want zoals je zelf weet is de afwerkingsgraad de maatstaf van het succes. Dat geldt voor grote en kleine projecten. Hoe degelijk het werk ook is, zonder nette afwerking oogt het slordig. Gevolg: een ontevreden klant. Redenen genoeg dus om hier bij stil te staan. Net als bij enkele productlanceringen waar wij alvast reikhalzend naar uitkijken.

Daarnaast serveren we je een smaakvolle selectie van materialen. Op de menukaart onder de sectie natuursteen presenteren we marmers van Brachot-Hermant en de natuurstenen en composieten van Tuytelaers. Om alles in perspectief te plaatsen geeft Herwig Callewier, voorzitter van Febenat, zijn ongezouten mening over de uitdagingen binnen de natuursteensector. Voer tot nadenken. Net als de andere artikelen en reportages die je op de volgende pagina’s terug vindt.

Veel leesplezier!

Stephanie Demasure

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: