Magazines / Nr 04 2019

Nr 04 2019

De perfecte afwerking, daar streeft iedere vakmens naar.

Of je nu meubelmaker, schrijnwerker
of schrijver bent. Die gladde, strakke afwerking die grenst aan de volmaaktheid zodat geen klant ooit zou denken dat er meerdere uren van zwoegen en zweten aan vooraf gegaan zijn. En waarom zou je ook voor minder dan perfect gaan? Wanneer iets AF is, schept dat rust voor het oog en voor de geest.

Het enige meubelstuk waar we ons thuis ooit aan waagden, is helaas ver van perfect te noemen. Omdat onze honden een groter formaatje hebben dan de gemiddelde huisdieren, waren we genoodzaakt zelf een “mandje” te maken. Twee paletten, een paar schroeven en wat houtlijm. Meer was er niet nodig. Of toch volgens het filmpje dat we op voorhand bekeken hadden. Niets was minder waar.

Schuren, schuren en nog eens schuren. Nog enkele lagen vernis erover en dan monteren. De paletmand is best goed gelukt. En toch, wanneer ik er naar kijk, ben ik niet afgeleid door de randjes die onze reuzepupjes er af geknauwd hebben. Wel door die ene plank die net ietsje te kort was om aan de zijkant te monteren. Ons geduld was namelijk op, en dat van onze puppy ook.

Dit voorbeeld enkel en alleen als beste bewijs dat er in een meubelstuk heel veel liefde en geduld kruipt. En een zoektocht naar hoe je alle componenten perfect monteert zodat de gebruiker haast niet ziet dat er verschillende onderdelen en stappen aan te pas komen vooraleer het eindproduct in hun interieur terecht komt.

In dit nummer van Interieurbouw is evenveel passie gekropen. We helpen je bij de zoektocht naar kantenbanden en kantenlijmers om die gladde nulvoeg te creëren. Van hetzelfde kaliber, maar dan voor deuren en plinten, tonen we je de systemen van Argenta Invisible. We stellen je de op maat gemaakte lades van de unieke samenwerking tussen Van Opstal, Decruy en Grass voor, en de opslagsystemen voor houtbewerkers van Ohra. En we hebben het over de magie van kurken vloeren of de authenticiteit van een nieuwe houten vloer in een middeleeuws kasteel.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: