02:15
21-02-2016

‘Zintuiglijke ervaring’ is één van hoofdthema’s op Batibouw ‘16

Van donderdag 25 februari tot en met zondag 6 maart kan de bouw- en verbouwwereld opnieuw z’n hart ophalen op Batibouw. Met zo’n 1000 exposanten die 14 sectoren vertegenwoordigen, zullen alle paleizen van Brussels Expo volledig gevuld zijn. Batibouw staat dit jaar in het teken van vernieuwing: een nieuwe strategie en een nieuw team, met Jan Jughmans als algemeen directeur en Peter Coun als marketingdirecteur.

Batibouw blijft een onontbeerlijke stap in het koopproces van de consument. Die komt naar de beurs om zich te laten omringen door 12.000 bouwprofessionals met kennis van zaken. Die gidsende rol van de beurs is ook het eerste thema van dit jaar. Voor advies over hun projecten kunnen de bezoekers immers terecht bij de exposanten, die hen met raad en daad zullen bijstaan, maar ook in het adviespaleis kunnen bezoekers zich laten omringen door experts van de verschillende overheden, financiële instellingen, bouwfederaties, advocaten en architectenverenigingen. Batibouw is de grootste beurs voor elk van haar sectoren, van dakafwerking over keukenapparatuur tot tuininrichting. Om welke reden bezoekers ook naar Batibouw komen, het aanbod is uitgebreid en goede raad is nooit veraf.

Zintuigen
Met het tweede thema – ‘ervaar Batibouw met je vijf zintuigen’ – wil Batibouw inzetten op de belangrijke stap tussen online research en de aankoopactie: de ervaring van het product. Op Batibouw kunnen klanten kijken, vergelijken en aanraken en hun zintuigen laten prikkelen. Knopen doorhakken wordt daardoor gemakkelijker, waardoor mensen na het beursbezoek vaak tot actie overgaan. Een bezoek aan Batibouw brengt ook een tijdsbesparing met zich mee. Een bezoeker die op zoek is naar een bepaald product of dienst kan op de beurs het aanbod vergelijken onder één dak in plaats van in afzonderlijke showrooms.

Evenementen
Naast de vaste exposanten vinden bezoekers op Batibouw ook enkele extra evenementen. Op 26 februari is het de Dag van de Architect. Ook Built-IT, het enige platform voor ICT-diensten die zich op de bouwsector richten, is weer aanwezig, en op 25 en 26 februari 2016 kan de professionele bezoeker die een Batibouwticket heeft Build-IT gratis bezoeken. Op 25 februari geeft Vlaams minister voor Energie Annemie Turtelboom om 10 uur een lezing over EPB-regelgeving en de evolutie van de bouwsector.

Tekst: Jeroen Schreurs    Foto’s: Batibouw

 


Praktisch

Plaats:  Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
Professionele dagen: Donderdag 25 februari 2016 van 10u00 tot 18u30,
Vrijdag 26 februari 2016 van 10u00 tot 21u00 (nocturne)
Nocturnes: Dinsdag 1 en donderdag 3 maart van 10u00 tot 22u00.

Vaklui:
Toegangsticket professionele dagen: € 40. Leden van Bouwunie, Confederatie Bouw en de Orde van Architecten krijgen een badge die hen toegang verschaft op donderdag 25 én vrijdag 26 februari of, indien de badge niet tijdens de professionele dagen wordt gebruikt, één publieksdag naar keuze. Overige professionelen krijgen veelal hun tickets aan via hun vaste leverancier.

Algemeen Publiek:
Tickets: € 12, 50/dag
Tickets online: € 10, 50/dag (of € 13/dag met catalogus)
Tickets vanaf 16u (enkel tijdens weekdagen, uitgenomen de nocturnes): € 7/dag
Tickets nocturne (vanaf 18u): € 7/dag
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: € 6/dag
Kinderen onder 6 jaar: gratis

 


Leuk om te weten

Trein
Bezoekers kunnen met de trein naar Batibouw met een B-dagtrip. Dit ticket combineert een treinticket vanuit eender welk Belgisch station met een toegang tot de beurs.

Twee nocturnes
Dit jaar zijn er twee Batibouw-nocturnes. Op dinsdag 1 en donderdag 3 maart blijft de beurs open tot 22u00. Wie tijdens deze twee dagen een bezoek brengt aan Batibouw na 18 uur, betaalt slechts 7 euro inkom.

Praktische informatie
Tickets zijn te bekomen via de website www.batibouw.be. De barcode op de online gekochte tickets kan door exposanten worden gescand, wat het makkelijker maakt om contactgegevens door te geven. Voor de professionele bezoeker verandert er dus niets. Hij of zij registreert zich op voorhand en stopt de uitgeprinte PDF in de op de beurs aangeboden badgehouder.

Batibouw App
Bezoekers van Batibouw kunnen niet alleen op de website terecht om hun beursbezoek voor te bereiden. Via de gratis Batibouw-applicatie kan men het beursplan, de catalogus en nog veel meer raadplegen.

Batibouw Deals
Op www.batibouw.be kan je via ‘Batibouw Deals’ bekijken welke kortingen exposanten aanbieden. Op Batibouw zelf wordt aan de ingang een handig chequeboekje uitgedeeld, waarin deze kortingen nog eens te vinden zijn, handig gerangschikt per Paleis.

Interieurbouw online partners