02:41
06-10-2015

Zeg niet zomaar ‘product’ tegen een revolutionair ‘totaalconcept’

Kwaliteit, design, eenvoud in montage en veelzijdigheid zijn de belangrijkste kenmerken van de TA’OR BOX, een boxsysteem voor houten laden. Dit is de nieuwste revolutionaire ontwikkeling van Van Hoecke, de expert in functioneel meubelbeslag. CEO Peter Van Hoecke stelt met zijn nieuwste ‘kindje’ aan u voor.

Van Hoecke, een tweede generatie familiebedrijf, werd opgericht in 1967 en wordt vandaag geleid door Peter Van Hoecke. De firma met hoofdzetel in Sint-Niklaas en een verkoopkantoor met showroom in Nederland is een expert in functioneel, niet-decoratief meubelbeslag, zoals scharnieren, klepbeslag en ladesystemen. Het merk Blum loopt als een ‘oranje’ draad door de geschiedenis van Van Hoecke. Al sinds 1973 verdeelt het familiebedrijf het meubelbeslag van de Oostenrijkse marktleider exclusief voor de Benelux.

Tijd voor (r)evolutie
Van Hoecke is continu op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor een mark die de laatste decennia heel wat evolutie doorgemaakt heeft. Zo tekent zich in de meubelmakerij en interieurbouw een duidelijke trend af van massaproductie naar ontwerpen op maat van de klant. Door zich op maatwerk te concentreren, kunnen kleine en groter schrijnwerkbedrijven zich sterk onderscheiden van massaproducenten. Als expert streeft Van Hoecke ernaar om de schrijnwerker en interieurbouwer maximaal te ondersteunen met vernieuwende oplossingen.

‘De toekomst moet je niet voorspellen, maar mogelijk maken!’ Onder dit motto gingen Peter Van Hoecke en zijn ontwerpteam zowat vijf jaar geleden op zoek naar nieuwe, toekomstgerichte oplossingen om de schrijnwerk- en interieurbedrijven nog gerichter te ondersteunen. “Met Blum hebben we de absolute top op het vlak van metaal en kunststof in huis. Hout vormt de perfecte aanvulling op het ruime assortiment van Blum. Aan de ontwikkeling van het nieuwe concept is een grondige marktstudie voorafgegaan. Zo stelden we vast dat in veel toepassingen standaard aluminium laden zitten. Voor meubilair in woon- en slaapkamers en in dressings worden vaker houten laden gebruikt,” zegt Peter Van Hoecke. “Het aanbod houten laden dat op de markt beschikbaar is, varieert sterk in kwaliteit, materialen en prijzen. Het moment was rijp om het nieuwe revolutionaire concept TA’OR BOX, een boxsysteem voor houten laden, in de markt te zetten.”

“TA’OR BOX is niet zomaar een nieuw product. We spreken van een totaalconcept, dat kwaliteit, design, eenvoudige verwerking en veelzijdigheid combineert met een doordacht productieproces,” benadrukt Peter Van Hoecke. “De voordelen van TA’OR BOX voor de schrijnwerker en interieurbouwer zijn niet min. Met TA’OR BOX is de vakman verzekerd van een constante hoge kwaliteit vanaf bestellingen van één stuk, van een vaste prijs en een snelle levertermijn (binnen de 72 uren).

Kwaliteit en design
Kenmerkend voor TA’OR BOX is dat de afzonderlijke lade-onderdelen naadloos in elkaar gezet worden. Daarvoor maakt Van Hoecke gebruik van een gepatenteerde techniek die zijn oorsprong vindt in de meubelindustrie. Zo is bijvoorbeeld de ladebodem niet uit één stuk maar uit naadloos in elkaar klikkende stroken vervaardigd. “Voor de productie van dit eigen patent nam Van Hoecke een Zweedse specialist uit de flooring industrie onder de arm. Samen met deze Zweedse partner ontwikkelden we een eigen machine voor de productie van de ladebodem,” licht de CEO toe. “Voor het vervaardigen van de houten lade TA’OR BOX maakt Van Hoecke enkel gebruik van fineer in A-kwaliteit, voorzien van PEFC-certificaat. De rechte ladewanden zijn ultraslank, nauwelijks 13 mm dik.”

Veelzijdigheid en eenvoudige montage
Met de TA’OR ontwikkelde Van Hoecke een zeer veelzijdige oplossing die vanaf één stuk besteld kan worden. Klanten kunnen kiezen uit verschillende fineersoorten, houtdecors en het klassieke wit en zwart. De houten laden zijn leverbaar in vijf hoogtes, achttien dieptes tussen 250 en 750 mm en elke breedte tussen 250 en 1400 mm. “We hebben ook aan de indeling van de lade gedacht,” stelt Peter Van Hoecke. “De klanten van de interieurbouwers vragen vaak naar een oplossing op maat voor hun specifieke toepassing. Dat gaat niet alleen om het meubel, maar ook om de indeling. De TA’OR Cubics maken het mogelijk om de lade in te delen volgens de specifieke behoeften van de beoogde toepassing.”

Dankzij de specifieke opbouw en de slimme bevestigingen vraagt de montage van TA’OR BOX amper 60 seconden, zonder lijm of gereedschap. De laden zijn uitgerust met de zacht lopende Movento-ladegeleider van Blum met geïntegreerde vierdimensionale verstelling. De gepatenteerde naadloze frontbevestiging vraagt evenmin gereedschap. Door het front op de lade vast te klikken, zit het stevig vast. Om het front, de bodem en de laderug nadien nog aan te passen indien nodig, ontwikkelde Van Hoecke in samenwerking met Robland een compacte machine. Interessant voor de vakman is dat TA’OR BOX en LEGRABOX van Blum perfect en volledig compatibel zijn.

Een doordacht productieproces
Om de bestelling zo eenvoudig mogelijk te maken, ontwikkelde Van Hoecke een online configurator. De opgegeven prijs is bindend en kan door de schrijnwerker of interieurbouwer gemakkelijk voor offertes overgenomen worden. Het is mogelijk om vanaf één lade te bestellen. Bestellingen worden binnen de 72 uren geleverd.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Van Hoecke

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners