Holzma
02:04
21-10-2016

Zagen op volle toeren!

Krasvrij zagen, tal van meerwaardes op machines en het aanbieden van bediencomfort zijn slechts enkele voorbeelden van de specialisaties van Holzma. Bovendien is Holzma dé snelste zaagmachine op de markt. Wie zichzelf hiervan wil overtuigen, is steeds welkom op de huisbeurs van Vens & Thiers die loopt van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 oktober.

Krasvrij zagen
Krasvrij zagen staat bij Holzma hoog in het vaandel. Wie krasvrij wil zagen, moet vermijden dat stof onder het werkstuk terecht komt, en hier is Holzma uitblinker. Een speciaal gecompartimenteerde drukbalk, een geperforeerd aanslagliniaal en een speciale T-groef in de oplegplaten de zaagsnede, zorgen dat stof optimaal afgezogen wordt. Daarnaast zorgt Holzma voor speciale gepatenteerde Dust-ex-kogels in de oplegplaten van de machinebasis. Deze zorgen dat stof op de tafels zich automatisch laat wegblazen met een instelbare kracht. Voor de rest kan Holzma haar machines piekfijn afwerken met viltrolletjes in het machinepark, die nooit sporen op het werkstuk nalaten, alsook met alu-geëloxideerde oplegplaten van de machinebasis. Deze zijn harder en gladder waardoor het stof zich makkelijker laat wegblazen. De luchttafels van Holzma hebben beduidend meer luchtkogels dan eender wie en hebben voorraan rolletjes, waardoor werkstukken niet beschadigd worden tijdens het afstapelen.

Holzma module 45

Meerwaardes
Het Duitse Holzma merk biedt ondertussen heel wat meerwaardes op haar machines. Zo kan via de multiTec-module in het machinepark een freesmotor en boorkop voorzien worden die frees– en boorbewerkingen verrichten, naast het traditionele zaagwerk. Bedrijven die bijvoorbeeld gevelwanden produceren kunnen zo hun productiecapaciteit enorm opdrijven.  Op de freesmotor kan men ook een gereedschap met V-profiel voorzien ter frezen van V-groeven. Sinds deze maand is de module 45 de echte eyecatcher . Met deze module kan men verstekken zagen tussen de 1° en 90°, waardoor men niet  meer perse naar de paneelzaag moet. Deze module 45 is aan een aantrekkelijke prijs op alle modellen van Holzma mogelijk. Bovendien is ze nabouwbaar op alle bestaande Holzma’s. Men moet gek zijn om geen contact met Vens &Thiers te nemen en deze module niet aan te schaffen.

Bediencomfort
In de loop der jaren heeft Holzma zich ook gespecialiseerd in het aanbieden van bediencomfort bij het afladen van de onderdelen. Op het power-touch-beeldscherm krijgt de bediener mee hoe en op welke kar  hij zijn onderdelen moet afstapelen. De machine biedt dus als het ware een GPS aan. Met de Hugo-afstapelwagen biedt Holma wagentjes aan die telkens automatisch naar beneden takten tot op de tafelhoogte, zo de bediener zeer ergonomisch kan afstapelen. Voor grote onderdelen kan een klaptafel aan de luchttafel worden gebouwd die het stuk 90° van de luchttafel naar beneden klapt. Nieuw is de LED-strip aan de drukbalk die via het oplichten de bediener duiding heeft hoe hij zijn stuk moet draaien voor de volgende snede. Het nec plus ultra bij Holzma is de HPS320 machine, waarmee de machine manloos via een robot werkt, en de onderdelen eventueel zelfs automatisch tot bij de kantlijmbediener stuurt.

Holzma

Snelste zaagmachine
Tot slot kan men stellen dat de Holzma de snelste zaagmachine op de markt is. Om dit te bewijzen biedt Holzma een simulatie aan waarbij men op voorhand de capaciteit van de machine berekent, o.b.v. de klant zijn zaaglijst. De reden voor de hoge capaciteit is eenvoudig te verklaren. Alle modellen, van klein tot groot, hebben het speedpakket ingebouwd, die oorspronkelijk enkel op industriemachines aanwezig was. Bovendien worden onderdelen bij het afkorten tegen het aanslagliniaal geduwd met een haaienvin i.p.v. de traditionele aandruktampon. De haaienvin zit op de zaagwagen gebouwd en is goed voor 11% tijdswinst. Met het powerpakket van Holzma kan men bovendien 2 stroken simultaan doch asymmetrisch doorzagen. Door deze opgesomde features zijn er klanten die met een nieuwe Holzma hun capaciteit in 1 klap verdubbelen en tot 800 onderdelen/shift halen.

 

Tekst en Beeld: Vens & Thiers

Interieurbouw online partners

Open dagen MOBBorra spuitmachine