Design Center
01:56
29-11-2018

Where Dreams & Design meet…

Als architect of interieurbouwer heb je een zesde zintuig. Zo een waarmee je vanuit je buikgevoel weet welke materialen elkaar versterken en welke je beter niet combineert. Voor je particuliere of professionele klanten is dat vaak minder evident. Vanaf nu kan je in het Design Center van Vanca en Placabois terecht om hen de materialen ‘aan den lijve’ te laten ervaren. Je maakt er moodboards op maat en ontdekt innovatieve producten.

Vanca en Placabois. Twee keer Vlaams, twee keer kwalitatieve interieurmaterialen, één Design Center. De sterkhouder in laminaten en plaatmaterialen en de referentie voor houtfineer versterken hun samenwerking in een bedrijfsgebouw. Het Design Center is meer dan een ruimte met een onthaal en kantoren. Klanten worden er persoonlijk ontvangen om de materialen te ontdekken, te matchen en te kiezen.

Een eeuw ervaring
In 1953 werd het eerste zaadje geplant van Placabois, in de vorm van een houtzagerij langs de Kongostroom. Vanca vindt dan weer zijn wortels als importeur en verlijmer van decoratieve laminaten, in het jaar 1969. Samen hebben de bedrijven dus meer dan een eeuw ervaring. Dat uit zich in gevestigde kwaliteitsproducten én ambitie. Ambitie om nieuwe markten te veroveren, om innovatieve producten te blijven ontwikkelen en om meer in te zetten op de beleving en het aanbieden van een totaaloplossing aan de klant.

Vooral vanuit die laatste twee doelstellingen groeide het idee om een Design Center op te richten. “Uiteraard bezoeken we architecten, maar nu kunnen ze met hun klanten ook zelf komen kijken. Met een persoonlijke verwelkoming en een groot assortiment aan stalen”, legt marketingverantwoordelijke Virginie Ramboux uit. “Die beleving van onze materialen is sowieso belangrijk. Zo kunnen klanten van Placabois in de fabriek hun eigen fineerselectie samenstellen. Ondertussen kan de klant zien  hoe het eraan toe gaat in de productie. Dat is een unieke ervaring, die hun fineer iets extra geeft.”

Design Center
Naast de collecties van Vanca en Placabois zijn er ook andere materialen beschikbaar.

Nieuwe producten etaleren
Het Design Center is een hedendaags gebouw met veel licht. Strakke lijnen en warme materialen creëren rust en kalmte. In die sfeer ontdekken bezoekers in alle rust de laatste trends. Voor Vanca stelen FENIX NTM en NTA – met nanotechnologie – er de show. Dat innovatief materiaal kenmerkt zich door extreme matheid, anti-fingerprint, een unieke touch and feel en eenvoudig thermisch te herstellen van micro-scratches. Het is bovendien zowel verticaal als horizontaal toepasbaar.

Tegelijk zijn naast een compleet overzicht van alle fineerselecties The Posh en The Dusk Collection van Placabois in volle glorie aanwezig. The Posh Collection brengt speciale fineerhouten van over de hele wereld tot leven. The Dusk Collection brengt afgewerkte fineerplaten met een hoogwaardige lakfinish.

“Allemaal voorbeelden van hoe we blijven vernieuwen”, benadrukt Ramboux. “Al zijn ook de andere collecties uiteraard aanwezig. En we beperken ons niet tot onze eigen producten. Ook combinaties met andere materialen laten we aan bod komen. Als architect of meubelbouwer combineer je materialen voor je klant en maak je zo een moodboard op maat.” De afgewerkte meubelen die het Design Center mee vorm geven, tonen bovendien enkele mogelijke resultaten met de aanwezige producten.

Bezoek op afspraak
Het team van Vanca en Placabois steekt geregeld de voelsprieten uit op beurzen, ook in het buitenland. Daarom werkt Virginie Ramboux enkel op afspraak. “Om je optimaal te kunnen ontvangen en begeleiden in het Design Center”, benadrukt ze. “Zodat er tijd en ruimte is om je te laten inspireren door onze afgewerkte meubelen en onze referenties. Hier ontdek, voel en kijk je!”   

Tekst: Stephanie Demasure   Beeld: Vanca/Placabois

Lees meer over: Design Center , Nieuws , Placabois , Vanca

Interieurbouw online partners

NatuursteenTimber Training Center