Redocol Teclinex Ostermann

Redocol Teclinex One-For-All is leverbaar in diverse verpakkingseenheden.

01:31
16-05-2016

Universeel spoelmiddel verhoogt efficiëntie

Ostermann, de Duitse vakhandel voor keuken-, meubel- en interieurbouw en schrijnwerkerij, heeft niet alleen een erg groot gamma aan kantenbanden en meubelbeslag. Het assortiment omvat ook gereedschappen, machines, lijmen en zelfs een assortiment voor arbeidsbescherming. In het najaar van 2015 bracht het bedrijf ook een nieuw sproeimiddel uit: de Redocol Teclinex One-for-All. Die is nu ook te verkrijgen in een sproeifles van 1 liter.

De Teclinex One-for-All is een universeel te gebruiken spoelmidddel. Zo hebben gebruikers er maar één nodig voor hun hele machine. Alain Van der Kuylen, Belux manager van Ostermann Belux: “Dit sproeimiddel kan in alle spuitaggregaten van kantenbandmachine ingezet worden en zorgt daar voor een perfecte kanten-finish, optimaal freesresultaat en reiniging van kant en plaatmateriaal. Het middel is geschikt voor kantafwerking met ABS, Acryl, PVC, PP, aluminium, melamine en echt houtfineer.”

Een nieuwe generatie
Het nieuwe product is een intensief reinigingsmiddel voor smeltlijm – EVA en PU – bruislijm en contactlijm, en werkt als anti-hechtmiddel voor vuil en lijm. Gelijktijdig verwijdert de kleurloze reiniger ook andere hardnekkige vlekken zoals resten van plakband, potloodmarkeringen of vingerafdrukken van alle gangbare kunststof oppervlakken. Van der Kuylen: “Dit plantaardige destillaat op alcoholbasis bevat geen emulgatoren zoals formaldehyde en is vrij van benzine, aceton en water. De vereiste veiligheidsnormen voor mens en milieu halen we dus zonder probleem. Bovendien is het spoelmiddel vrij van siliconen, een absolute vereiste indien kant en plaat naderhand gespoten moeten worden.”

Efficiëntie gaat omhoog
Slechts één sproeimiddel voor alle aggregaten in kantenbandmachines verhoogt de bedrijfsefficiëntie. Betere resultaten leiden tot minder nabewerking en een duidelijke
reducering in verbruik zorgt voor kostenbesparing. Gebruikers krijgen ook minder voorraadkosten, minder gevaarlijke stoffen in de productielijn en dus geen risico op verwisseling. Redocol Teclinex One-For-All is leverbaar in diverse verpakkingseenheden, waaronder de sproeifles van 2 liter die in de meeste kantenbandmachines standaard te vinden is.

Met sproeikop
Voor het snelle gebruik in de werkplaats of voor finishreiniging op locatie is het product nu ook verkrijgbaar in een sproeifles van 1 liter, met sproeikop. Zo wordt de Teclinex One-for-All ook geschikt voor handmatige toepassingen.

Kwaliteit van Redocol
Alle producten onder het label Redocol voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die gesteld worden aan professionele verwerking in keuken-, meubel- en interieurbouw en zijn verbonden aan de naam Ostermann. Zo is Redocol Teclinex One-For-All uitvoerig getest in kantenbandmachines met smeltlijm, Hot-Air- en Lasertechnologie.

Grootste speler van Europa
Ostermann heeft als grote Europese speler natuurlijk ook een erg groot kantenbandassortiment. Kantenbanden zijn verkrijgbaar in ABS, melamine, aluminium en echt hout, en op verzoek voor Airtec-, Laser- en Infratec-toepassing. Van der Kuylen: “Ostermann heeft het grootste voorraadprogramma in Europa, met 120.000 koppelingen bij plaat, en het grootste kantenbandassortiment van het continent. En wie voorraadartikelen voor 16 uur besteld, krijgt die normaal de volgende werkdag al in huis.”

Tekst: Jeroen Schreurs   Beeld: Ostermann

Lees meer over: Kantenband , Ostermann , thema

Interieurbouw online partners