Blum
01:52
07-06-2018

Tover je ladekasten om tot een kidsproof designparel

Kleine kinderen zijn soms lieve monstertjes met een onuitputtelijke nieuwsgierigheid. Ze trekken alle lades open, op zoek naar de wondere wereld van mes en vork of een nieuw avontuur. Fantastisch om te zien, maar veilig is het niet altijd. Vandaar dat Van Hoecke een nieuw ‘kidsproof’ concept ontwikkelde met het sluitsysteem Cabloxx van Blum.

Je kent het wel: je trekt alle lades van een kast open en plots verschuift het evenwicht. Je  mag er niet aan denken dat dit gebeurt wanneer de kinderen weer eens op ontdekkingsreis zijn. Als ouder moet je soms ogen in je rug hebben om alles in goede banen te leiden. Stijn Van Avermaet, marketing- en communicatieverantwoordelijke van Van Hoecke: “Met het sluitsysteem Cabloxx van Blum heb je alvast één zorg minder. Het systeem brengt extra veiligheid in ladekasten zonder dat deze op design-vlak moeten inboeten. Cabloxx garandeert stevige meubels dankzij een geïntegreerde omvalbeveiliging. De voorraadladesluiting verhindert dat meerdere lades tegelijk openen, zodat het evenwicht steeds stabiel blijft.”

Blum
Dankzij het ingebouwde slot zijn lades hermetisch afgesloten en beveiligd tegen de ongewenste toegang van grijpgrage handjes.

Achter slot en grendel
Onzichtbaar, maar van onschatbare waarde: Cabloxx beschermt ook belangrijke spullen en zorgt ervoor dat je kroost geen toegang tot potentieel gevaarlijke items heeft. Stijn Van Avermaet: “Dankzij het ingebouwde slot zijn bijvoorbeeld voorraadlades hermetisch afgesloten en beveiligd tegen de ongewenste toegang van grijpgrage handjes. Zo behoudt je huis zijn stijl en charme, rekening houdend met de veiligheid van spelende kinderen. Het sluitsysteem Cabloxx valt bovendien gemakkelijk te combineren met alle bewegingstechnologieën van Blum. Je kan het zowel links als rechts plaatsen en het is in vier kleuren verkrijgbaar, waarmee het zich perfect in vrijwel elk meubel integreert.” 

Blum

Weg vingerafdrukken
Kinderen ontdekken de wereld met hun handjes. Tijdens hun tocht doorheen het huis is er niets dat niet langs die kleine vingertjes passeert. En die laten vingerafdrukken achter. Ook hiervoor heeft Van Hoecke nu een mooie oplossing. De ‘Legrabox’ van Blum is nu immers eveneens in anti-vingerafdruk roestvrijstaal beschikbaar. Stijn Van Avermaet: “Dankzij een speciale afwerking blijven er op de ladezijkanten geen vervelende vingerafdrukken meer achter. Bovendien zorgt deze behandeling er eveneens voor dat ze eenvoudiger schoon te maken zijn. Met deze handige extra’s hoeven kinderen niet per sé het einde te betekenen van een stijlvol huis met designmeubelen. 

Blum
Het sluitsysteem Cabloxx van Blum brengt extra veiligheid in ladekasten zonder dat deze op design-vlak moeten inboeten.

Wie is Van Hoecke?
Blum wordt in de Benelux verdeeld door Van Hoecke uit Sint-Niklaas. Opgericht in 1967, is dit Belgische familiebedrijf uitgegroeid tot een belangrijke partner van de meubelindustrie. Zo is ze al jaren marktleider als verdeler van scharnieren, klapdeur- en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers. Daarnaast creëerde Van Hoecke met Orgalux een eigen merk van lade-indelingen en keukenhulpjes. Sinds 2014 brengt de onderneming onder het merk TA’OR ook een eigen, industrieel vervaardigd, houten ladesysteem op de markt. Stijn Van Avermaet: “Met onze eigen merken kijken we trouwens verder dan de grenzen van de Benelux. Intussen voeren we onze producten immers uit naar Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Dankzij de inzet van meer dan 220 enthousiaste medewerkers en lopende investeringen in technologie en automatisering groeit ons bedrijf jaar na jaar.”

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Van Hoecke
Uitgelichte foto: Met Cabloxx kunnen kleine kindjes zonder risico op ontdekkingsreis in het huis gaan.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners