Proteus Systems
01:46
04-10-2018

Software voor de interieurbouwer van de toekomst

De interieurbouwer van 2018 wil snel, efficiënt en precies te werk gaan. Manueel facturen maken of met de hand ontwerpen hoort daar niet meer bij. Proteus Systems biedt verschillende softwarepakketten aan, die het werk van de interieurbouwer versnellen en vergemakkelijken. Meubelmakerij Ceulemans uit Lier is alvast tevreden klant. 

Vlot van offerte naar facturatie
Meubelmakerij Ceulemans is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in houten meubelen op maat. Van meubelen voor de badkamer, woonkamer en dressing tot de volledige inrichting van keuken, kantoor en winkel. Zij werken zowel rechtstreeks voor de eindklant als via interieurarchitecten. Een vijftal jaar geleden kozen zij heel bewust voor Proteus Systems. 

Wesley Ceulemans, zaakvoerder: “Dankzij het ERP-programma van Proteus Systems verloopt onze administratie veel vlotter dan voorheen. Wij gebruiken het systeem voor het klantenbeheer, de offertes, het orderbeheer en de facturatie. Via één klik vind je meteen wat je zoekt. Het systeem is heel gebruiksvriendelijk. Bij het maken van een offerte bijvoorbeeld kan je gemakkelijk alle artikels die nodig zijn voor het project toevoegen. Automatisch wordt dan alles berekend. Zo winnen we heel wat tijd. Een groot voordeel daarbij is dat iedere medewerker de relevante en correcte informatie direct ter beschikking heeft. Misverstanden worden zo vermeden.”

CAD/CAM-softwarepakket
De interieurbouwer koos ook voor een tweede oplossing van Proteus Systems: het CAD/CAM-softwarepakket imos voor het tekenwerk. Wesley Ceulemans: “Wij vinden het heel belangrijk dat het ERP-programma en het tekenprogramma compatibel zijn en door één leverancier geïmplementeerd geleverd worden. Naast het ERP-programma werken wij dus met imos voor het ontwerpen van onze meubels. Ook dit programma betekent een serieuze tijdsbesparing, zeker in vergelijking met manueel ontwerpen.”

Niet alleen het ontwerpen verloopt vlotter, het optimaliseren van de houten platen gebeurt nu ook automatisch. Wesley Ceulemans: “Na het ontwerpen optimaliseert het programma na één druk op de knop de platen die nodig zijn voor het project. Dat rekenwerk hoeven we dus zelf niet meer te doen. In het programma bouw je aan een bibliotheek van verschillende platen die je kan gebruiken voor je ontwerpen. Ook de bijkomende materialen kunnen er vlot aan worden toegevoegd. Nadien kan het ontwerp met alle nodige informatie automatisch doorgestuurd worden naar de productieafdeling.”

Proteus Systems
“In het programma bouw je aan een bibliotheek van verschillende platen die je kan gebruiken voor je ontwerpen. De platen worden met één druk op de knop geoptimaliseerd.”

De software groeit mee met het bedrijf
Wesley Ceulemans: “We werken nu al meer dan vijf jaar met beide pakketten en we zijn heel tevreden. We hebben nog nooit problemen gehad. Je hebt uiteraard wel wat opleiding nodig, maar eens je het onder de knie hebt, is het echt een serieuze tijdsbesparing. 

Er zijn in beide programma’s heel wat functies. We gebruiken op dit moment nog niet alle functies, maar we sluiten zeker niet uit dat wij die in de toekomst wel nodig zullen hebben. De programma’s kunnen dus meegroeien met ons bedrijf.

Vroeger deed ik alles manueel. Voor de administratie gebruikte ik bijvoorbeeld de gekende tekstverwerking- en rekenprogramma’s, maar dat is niet houdbaar als je wil groeien. Als je kwaliteit belangrijk vindt en op een professionele manier wil werken, is automatiseren gewoon een must.”  

Tekst: Charlotte Fouquet   Beeld: Proteus Systems

Interieurbouw online partners

MHK BelgiëOhra