06:27
03-09-2015

sectornieuws Interieurbouw 04 – 2015

Gebruiksvriendelijk en greeploos meubelbeslag trend in woning

 

Blum_TOB0008

Meubels met greeploze fronten in de keuken en de rest van de woning is een trend die zich verderzet. Blum, de Oostenrijkse specialist inzake meubelbeslag, heeft diverse oplossingen voor wie greeploos verkiest. De scharnier-, lade- en klapdeursystemen komen in talrijke uitvoeringen en zijn met ruime keuzemogelijkheden voor zo goed als elke inbouwsituatie verkrijgbaar. Daarnaast zijn de systemen naar hartenlust met vier verschillende bewegingstechnologieën combineerbaar. Om zacht te sluiten is er het dempingssysteem Blumotion. Met Tip-On, de mechanische openingsondersteuning, gaan klapdeuren, deuren en voorraadlades met een zacht duwtje tegen het greeploze front vlot open. Nog meer comfort brengt de elektrische bewegingsondersteuning Servo-Drive. Daarmee tikt de gebruiker lichtjes tegen een klapdeur en gaat deze open. Een druk op een knop volstaat om het systeem elektrisch te sluiten. De elektrische uitvoering wordt ook als comfortabele individuele toepassingen aangeboden. Zo kunnen de fronten ook op bijvoorbeeld koelkasten, diepvriezers en vaatwasmachines worden geïnstalleerd, maar ook op klapdeuren in de bovenkast en op vaak gebruikte afvallades.


 

Onzichtbare scharnier voor pivoterende binnendeuren tot 100 kg

 

Pivotica_Pro_Coverbeeld_v001_2027

Argent Alu, de referentie voor het openen van deuren, stelt een nieuw minimalistisch en onzichtbaar scharnier voor pivoterende deuren tot 100 kg voor: argenta pivotica Pro. Dit scharnier in geborstelde inox afwerking biedt tal van unieke eigenschappen: het wordt volledig in de deur geïntegreerd, is uitgerust met een actieve sluiting en er is geen zichtbare deursluiter. De compacte afmetingen dragen niet alleen bij aan een eenvoudige montage, maar maken dit scharnier ook geschikt voor pivoterende kamerhoge deuren. Het scharnierpunt van de deur is vrij kiezen waardoor men bijvoorbeeld een brede deur in het midden kan laten roteren.

De deur kan in beide richtingen tot 150 °C worden geopend en heeft een vasthoudstand op 90 °C. Dankzij de actieve sluitdemping met twee snelheden komt de deur bij het sluiten steeds perfect tot het nulpunt, waardoor de deur volledig in lijn ligt met de wand. Het roestbestendige scharnier is geschikt voor deuren met een dikte van minimum 40 mm, een maximale hoogte van 3 m, breedte van 1 m en een gewicht tot 100 kg.


 

Mobiel draadloos oplaadssysteem

 

Bosch-Wireless-Charging-Holster-at-work

Naast de stationaire oplossing van het ‘Wireless Charging System’ biedt Bosch nu ook een mobiele systeemcomponent aan: de ‘Wireless Charging holster’. Deze laadt 18 V-accuschroevendraaiers in het voertuig op weg naar de werkplek op. Daarnaast kan de vakman die behalve zijn machine veel accessoires en verbruiksmaterialen moet meenemen naar de bouwplaats, vanaf de herfst van 2015 in zijn voertuig gebruik maken van de ‘Wireless Charging L-Boxx Bay’ als mobiel laadstation. Het systeem is momenteel voorzien voor zeven 18 V-accuschroevendraaiers. De robuuste constructie van schokabsorberend materiaal biedt de accuschroevendraaier en het oplaadapparaat ook tijdens het rijden een goede houvast. De holster is compatibel met het voertuiginrichtingssysteem van Sortimo. Hij kan zowel aan uittrekrails als aan verticale of horizontale vlakken in het voertuig worden aangebracht. Het laden gebeurt via de 12 V-aansluiting in het voertuig. Als alternatief kan dit ook direct op een aanwezig 220 V-boordstopcontact worden aangesloten. Het draadloos systeem is verkrijgbaar vanaf €119.


 

Nieuwe account manager Bostik Simson

 

Sinds begin juni is Johan Raeymaekers aan de slag bij Bostik als nieuwe account manager voor het merk Simson in de Belux. Na zes jaar ervaring in de sector gaat Johan een nieuwe uitdaging aan bij deze toonaangevende lijmspecialist in de bouw-, industrie- en consumentenmarkt. Naast het ondersteunen van klanten en het geven van technisch advies zal Johan de klanten ook begeleiden bij de rebranding van Simson en bij de overgang van dit gekende kwaliteitsmerk naar het overkoepelende merk Bostik.


 

Vooruitblik op Hausmesse tijdens Küchenmeile A30

 

Haecker_KeyVisual

‘On Stage’ is het motto van de Hausmesse van Häcker Keukens die dit jaar zal plaatsvinden van 19 tot en met 25 september in Rödinghausen. De talrijke productnouveautés en de vele technische innovaties spelen de hoofdrol. Maar liefst twintig nieuwe fronten in het starterssegment classic en 43 nieuwe fronten in het middelste tot hogere prijssegment systemat staan centraal. Ook nieuwe oppervlakken zullen er te zien zijn, onder andere Edelbeuk dat momenteel z’n revival viert en geplamuurde beton in twee varianten dat een modern contrast vormt.

Met een andere beursnouveauté begeeft Häcker zich in zekere zin naar de ‘roots’ van Blaupunkt die bij radioapparatuur liggen. Op de beurs presenteert het bedrijf een spannend Blaupunkt geluidssysteem dat met maar weinig inspanning – ook later – in de keuken kan worden geïntegreerd. De ‘lightshow’ wordt gevormd door verlichte keellijsten met een traploos schakelbaar verlichtingsmechanisme.


 

Trend update via vier nieuwe decors

 

6313_NB_400_zandsteen-lichtgrijs

Met vier nieuwe decors: zandsteen lichtgrijs, zandsteen licht, structuurbeton lichtgrijs en structuurbeton warmgrijs; verleent Meister zijn vloer Nadura een intelligente en aantrekkelijke trend update. De kleuren van de vier nieuwe decors ontwikkelde het bedrijf in samenwerking met het instituut ‘Global Color Research’ uit Londen. De decors komen tegemoet aan de resultaten van actueel internationaal trendonderzoek. Als vloerbedekking passen ze in het actuele kleurenspectrum van de meubel- en inrichtingsbranche en ronden ze de bestaande collectie op het vlak van steenimitaties en lichtere kleurensettings af. De matte keramiekstructuur bij de zandsteendecors roept een algeheel rustig beeld op in de ruimte en voelt zacht en gelijkmatig aan. De decors in structuurbeton daarentegen hebben een sterk karakter en de nodige ‘scherpe kantjes’.


 

Nordic Style-collectie met witte kleuraccenten

 

8425_HD_300-Lindura-eik-rustiek-white-washed

Lichte vriendelijke kleuren met uitgekiende accenten laten kamers stralen en duidelijk voor zich spreken. Met de actuele trend update breidt Meister zijn collecties Longlife parket PD 400 Cottage evenals Lindura houten vloeren HD 300 met telkens twee nieuwe oppervlakken uit. De nieuwe houten vloeroppervlakken zijn verkrijgbaar in eik rustiek white washed, eik levendig white washed, eik canyon white washed en eik harmonisch white washed. De beschikbare varianten vervolledigen zo beide collecties in de witte kleuraccenten. De lichte houten kleuren komen goed tot hun recht in een opgeruimde, ontspannende en volledig strakke inrichtingsstijl en geven zo een modern woongevoel.


 

Waarom ABS als kantenband niet te vervangen is…

 

Ostermann_PF_ABS_KantenundPlatten

Het materiaal ABS (Acrylnitril-Butadien-Styrol) heeft meer dan 20 jaar geleden het pvc als kantafwerking van spaanplaat afgelost. Uitstekende verwerkingseigenschappen en materiaalbestendigheid karakteriseren dit kunststof materiaal. Wat hebben een auto, een legosteen, een computer, een ski en het mondstuk van een klarinet gemeen? Heel eenvoudig – bij de productie van deze artikelen wordt in de regel ABS (Acrylnitril-Butadien-Styrol) gebruikt.

Het kunststof materiaal wordt gekenmerkt door een hoge mechanische slijt- en krasvastheid, lichtechtheid alsook warmtebestendigheid. In de meubelbouw wordt ABS al meer dan 20 jaar voor de meubelkant gebruikt. Met het flexibele kunststof kunnen de zichtbare zaagvlakken van spaanplaten perfect afgedekt worden. Hier overtuigt het materiaal ABS door de eenvoudige verwerking, onbegrensde toepassingsmogelijkheden, zijn homogene optiek, zijn radius en door zijn bestendigheid tegen chemicaliën en reinigingsmiddelen. Kantenspecialist Ostermann kan u perfect informeren over het materiaal en het gebruik in de meubelbouw.


 

Nieuw materiaal Brugse schilderopleidingen dankzij actie goede doel

 

Bezoek_bouwunie_-(146)

€6.600, dat is het bedrag dat de goede doel-actie ‘Steun de Schilder van Morgen’ van Bevepe/Paintfactory opleverde. Met deze opbrengst kocht de verfproducent nieuw gereedschap en materiaal voor de schilderafdelingen van de twee technische scholen in Brugge, het KTA en het VTI. De directie en de vakleerkrachten van beide Brugse scholen kwamen het materiaal met veel plezier in ontvangst nemen. De actie werd opgezet naar aanleiding van de opening van het nieuwe bedrijfsgebouw. Bouwunie Schilders-Decorateurs nam het peterschap van de actie op zich. Hiermee wou de verffabrikant het schrijnend tekort aan goed opgeleide schilders aan de kaak stellen. “We zitten in Vlaanderen aan de top wat betreft kwaliteit van schilderwerk, maar te weinig jongeren kiezen bewust om schilder te worden,” vertelt zaakvoerder Yves Op de Beeck. “Nochtans biedt een beroep als schilder heel wat potentieel en werkzekerheid”.


 

Schock onthult hoogtepunten voor 2016

 

SCHOCK_Greenwich_CRISTADUR®Natur

Schock, fabrikant van granieten aanrechten, brengt natuur, design en individualiteit samen in een breed scala van innovaties voor het komende jaar. Geïnspireerd door de natuur en gedreven door haar trendsettende visie wordt een arsenaal aan nieuwe releases geïntroduceerd via het presentatiepakket Forum 26. Het resultaat is een uitgebreid portfolio van premium, functionele design elementen voor de hedendaagse keukens. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf het materiaal Cristadur Nature; een materiaal dat 100% vrij is van kunstmatige kleurstoffen en beschikt over een licht ruw, natuurlijk oppervlak met de uitstraling van echt Duits graniet. “Met deze ontwikkeling gaan we terug naar de oorsprong van het materiaal,” vertelt Sven-Michael Funck, verkoop- en marketingdirecteur. “Het is daarom een interessant product voor mensen van wie de levenswijze is geïnspireerd door de natuur.”


 

Schuler investeert meer dan € 40 miljoen in Innovation Tower

 

Bild1

Onlangs werden bij Schuler in Göppingen (DE) de werkzaamheden voor het nieuwe technologie- en engineeringscentrum Schuler Innovation Tower (SIT) aangevat. Het ontwerp van het nieuwe centrum bestaat uit twaalf verdiepingen die plaats bieden aan 750 medewerkers. Met een raming van 40 miljoen euro vormt deze bouw de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf.

De verwachting is dat het nieuwe gebouw bij het hoofdkantoor van Schuler in het voorjaar van 2017 zal worden opgeleverd. Het iconografisch gebouw zal ook impact hebben op de Duitse omgeving, zo vindt burgemeester Guido Till. “Het gebouw valt met zijn 50 m hoogte op in de skyline van onze stad. Maar we kijken er allen naar uit om te genieten van de hedendaagse en dynamische architectuur. Bovendien maakt het bedrijf een belangrijk statement in de positionering van de stad als geschikte bedrijfslocatie.”


 

Soudal neemt Baltische fabrikant voegkitten over

 

Soudal-Tenachem-01-(2)

Soudal kondigt de volledige overname aan van Tenachem (Letland), een vooraanstaande producent van voegkitten die speciaal worden ontwikkeld voor de afdichting van dubbel glas. Voor de Belgische fabrikant van onder meer verven en lijmen betekent deze aanwinst een verdere uitbreiding van zijn technische competenties in een marktsegment waar het tot nog toe beperkt aanwezig was. Het Letse bedrijf wordt een belangrijk kennis- en productiecentrum voor de groei die de groep in de komende jaren voorziet in dit segment van de bouwindustrie.
Met deze investering versterkt het zijn competenties in de markt van technische voegkitten waardoor het een nog bredere portefeuille aan klanten zal kunnen aanbieden. Het netwerk, met 44 eigen filialen en verkoop in 120 landen wereldwijd, biedt een perfecte springplank om de nieuwe producten wereldwijd te vermarkten. Het Letse bedrijf zal met zijn 73 medewerkers onder de huidige naam blijven verder werken als filiaal van de Belgische groep. Het huidige management blijft aan het roer.


 

De handcirkelzaag met focus op bewegingsvrijheid

 

down_hks_hkc55_767690_a_25a

Een ware revolutie voor de houtbouw, zo geeft de fabrikant mee. De HKC 55 handcirkelzaag met afkortrail FSK toont wat op het gebied van zaagmachines tegenwoordig allemaal mogelijk is. Snelle, precieze en zuivere zaagsneden zonder kabel of stopcontact. De tool biedt echte bewegingsvrijheid. De krachtige 5,2 Ah accu en de efficiënte Ec-Tec motor met 4.500 tr/min staan garant voor een hoog vermogen.

De afkortrail met aanslagsysteem zorgt bovendien voor maximale precisie en stelt zich steeds opnieuw bij voor exacte hoeken. Door de perfect uitgebalanceerde gewichtsverdeling en de gebruiksvriendelijke pendelkap kunnen erg nauwkeurige resultaten worden behaalt.


 

Actie ‘Test the Best’ bij Meister

 

Om de reeds bewezen kwaliteit van de woodpowder-vloeren Lindura en Nadura extra in de verf te zetten, lanceert Meister vanaf 1 september tot en met 31 december ‘Test the Best’ in Belux. Het idee is dat consumenten met behulp van een stalen kogel de indrukstabiliteit van beide modellen testen. Klanten kunnen op deze manier zelf ervaren dat indien een zwaar voorwerp valt op een keramische tegel, deze zal breken, terwijl dit model geen enkele barst zal tonen. Hetzelfde geldt voor de houten vloeren. Daar waar parket relatief onderhevig is aan vallende voorwerpen, zal dit type houten vloer helemaal geen indruk achterlaten. De deelnemende handelaren krijgen een volledig teststation ter beschikking dat ook na afloop van de actie nog verder gebruikt kan worden om zo de duurzame kwaliteiten blijvend kenbaar te maken aan de consument.


Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners