Natuursteen
01:30
28-11-2018

Queeste naar exclusieve natuursteen

Keukenwerkbladen in originele marmers, terrassen in Ierse blauwsteen, vloertegels in travertijn, … Natuursteen is terug van nooit weggeweest. Bij natuursteenprofessional Beltrami in Harelbeke kiest u samen met uw klant uit unieke natuursteensoorten voor binnen en buiten met een afwerking en formaat naar keuze.

Natuursteen van tijdloos graniet tot het origineelste marmer
“Beltrami gaat 100 procent voor natuursteen”, vat Laurence Roelens, marketingmanager van Beltrami samen. “U vindt bij ons natuursteen voor buiten. Denk aan opritten, gevels, terrassen en afwerkingen zoals zwembadboorden. En voor binnen: vloeren, werkbladen, wandbekleding en andere interieurafwerking. U kiest uit alle mogelijke materialen. Van graniet en kalksteen leisteen en blauwe hardsteen tot de bijzonderste kwartsieten en marmers.”

Brachot-Hermant Group
Beltrami maakt deel uit van de Brachot-Hermant Group. Die internationale groepering focust zich voornamelijk op de ontginning en productie van natuursteen, en heeft 11 eigen steengroeves en 7 productiesites. Uw voordeel? Alles is mogelijk. Geen vaste formaten of afwerkingen. U selecteert heel precies wat u nodig hebt. En terwijl de Brachot-Hermant Group zich vooral concentreert op granieten en Ierse blauwsteen, specialiseert Beltrami zich meer en meer in de Rolls-Royces onder de natuursteen. Die kiest u in de Harelbeekse hall of fame: de Stone Gallery van Beltrami, een showroom van 3.600 m² met de spraakmakendste natuursteenplaten. Goed voor meer dan 800 verschillende types!

Natuursteen
Buitenvloer in Sinai Pearl met sabbiatino-afwerking (Beeld Gerald van Rafelghem).

Afwerking van natuursteen maakt het verschil
Laurence Roelens: “Elk stuk marmer, graniet of kalksteen is sowieso al een pièce unique. De bewerking op het oppervlak maakt het materiaal nog unieker. Anciento, sabbiatino, sensato, skintouch, sablino, …
In onze productiesites in België en wereldwijd geven we elke geselecteerde natuursteen de gewenste afwerking. Perfect volgens de vraag van de klant.” Waar vindt u de natuursteen van Beltrami zoal terug? Op de vernieuwde Kortrijkse Leieboorden en de omliggende pleinen. Speciaal voor dat project werkte Beltrami samen met een Chinese steengroeve, om de lichtgrijze graniet Pepperino Dark zo te bewerken dat hij ruw en oneffen oogt en toch vlak is. En rijdt u langs de Arteveldetoren in Gent? Denk ook dan aan Beltrami. 

Mosgroen is trendkleur van 2019
Laurence Roelens: “Wit en zwart marmer blijven klassiekers. Ook natuursteen in grijstinten blijft populair. Daarnaast zien we specifieke kleurtrends. Zo is mosgroen dé trendkleur voor 2019. Die vindt u terug in het Verde Levanto-marmer dat we recent lanceerden op Interieur 2018. Ook tinten in oudroze en marmer met een verweerde, roestige kleur doen het goed. En de travertijn is helemaal terug, een prachtige kalksteen met onregelmatige holtes die hoogdagen kende in de jaren 70 en 80.” Zwart, wit, groen, zilver of goud: van welke natuursteen krullen uw mondhoeken omhoog? Download de inspiratiegids van Beltrami op de website en bezoek de befaamde Stone Gallery.   

Tekst: Joke Hofmans  Beeld: Nick Cannaerts en Gerald Van Rafelghem

Interieurbouw online partners

DOMOTEX 2019Design Center