km 575 robland
01:03
10-05-2016

Prijsefficiëntie en eenvoudige werking zijn troeven van kantenlijmer

Robland is een Belgisch familiebedrijf met een lange geschiedenis. Gestart met combinées en later paneelzagen, zet het bedrijf uit Brugge de laatste jaren ook in op gestuurde machines zoals kantenlijmers. “Alleen weet nog niet iedereen dat we ook zulke producten, zoals de KM 575, aanbieden,” zegt Tom Borghmans, commercial manager bij Robland.

De Robland Silverline KM 575 zit al zes jaar in het assortiment van de Brugse specialist in houtbewerkingsmachines. Die vult sindsdien een lacune op in het Robland-gamma. Er staan van dat type al meer dan tweehonderd machines in de markt in België, maar toch wil Robland het toestel nog meer in de kijker plaatsen. “We hebben het gevoel dat nog niet iedereen dit toestel kent, terwijl het erg grote voordelen heeft,” zegt Borghmans. “Om te beginnen is het toestel erg prijs-efficiënt. Voor 16.000 euro heb je al een complete kantenlijmer, die geen extra opties meer nodig heeft.”

Makkelijke afregeling
Maar het belangrijkste voordeel is de eenvoudige werking van de KM 575. “Het is erg belangrijk voor ons doelpubliek, dat vaak maar voor de eerste keer een kantenlijmer koopt, dat de afregeling en instelling erg makkelijk is. Je hoeft bij wijze van spreken enkel de hoogte van je paneel en de dikte van je kantenband in te stellen.”

De KM 575 heeft twee zaagbladen, één voor- en één achteraan, die zorgen voor een vlotte en soepele machine. Het toestel heeft ook een uitschuifbaar raamwerk, wat het makkelijk maakt om grotere panelen te bewerken. Dat raamwerk biedt immers meer ondersteuning.

Voorfrezen
“Maar de belangrijkste troef van deze machine: de voorfrezen. Daardoor moeten gebruikers niet nadenken bij de verwerking van de platen. Ze nemen met de voorfrezen de dikte van hun kantenband af – bijvoorbeeld twee millimeter – en lijmen die twee millimeter terug aan, wat een heel zuiver en net resultaat geeft en ervoor zorgt dat de maat van het werkstuk altijd correct is,” sluit Borghmans af.

Tekst: Jeroen Schreurs Beeld: Robland

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Kantenlijmers , KM 575 , Robland , thema

Interieurbouw online partners

solution xdDB&S