Rogiers
01:45
03-12-2018

Open huis bij Rogiers en Kempa

Rogiers en Kempa organiseren samen op vrijdag 7 en zaterdag 8 december opendeurdagen in Herentals, waarbij ze een unieke kans bieden om een volledig productieproces te doorlopen. Wie naar de opendeurdagen komt, slaat dus twee vliegen in één klap. Rogiers is namelijk gespecialiseerd in de verkoop, levering, installatie en het onderhoud van alle klassieke tot CNC-gestuurde machines en totaalprojecten. Ze focussen op kwaliteit, duurzaamheid, machines van topmerken, ervaring en know-how, gecombineerd met een doorgedreven en uitgebreide service. Kempa, leverancier van onder meer keukenfronten en werkbladen, wil op de opendeurdagen op zijn beurt aan de professionele klant tonen hoe een keukendeur in massief hout, fineer of met poederlak wordt gefabriceerd, en dat in een indrukwekkende productieruimte van 9.000 m2. 

Rogiers
Samen met Kempa organiseert Rogiers op 7 en 8 december hun jaarlijkse opendeurdagen in de toonzaal te Herentals.

Kempa en Rogiers slaan de handen in elkaar
Eind vorig jaar kon Rogiers uitpakken met een gloednieuwe toonzaal te Herentals. De opening werd gevolgd door twee succesvolle opendeurdagen. Herentals is voor Rogiers een heel strategische ligging. De nieuwe toonzaal zorgt ervoor dat Rogiers nu ook voor klanten uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant fysiek bereikbaar is. De locatie doet dienst als showroom en als servicepunt. Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie kon Kempa, een goede klant van Rogiers, hulp bieden. Ze boden een pand naast hun filiaal te huur aan. Dit jaar slaan Rogiers en Kempa voor de eerste keer de handen in elkaar voor twee gezamenlijke opendeurdagen. 

Rogiers
De tafel met grote afmetingen van de ACCORD 40 FX is voorzien van ‘FX-Matic’ automatische bars met onafhankelijke motoren voor elke kleminrichting (klemmen en vacuümcups).

In de kijker
Tijdens de opendeurdagen zullen bezoekers in de showroom van Rogiers zowel klassieke machines als grotere bewerkingscentra kunnen bezichtigen. Als exclusieve importeur van SCM-houtmachines, willen ze in het bijzonder de SCM Accord 40 FX in de kijker zetten. Deze machine behoort tot de nieuwe generatie CNC-bewerkingscentra en heeft een mobiele portaalconstructie en freesmotoren met 3 of 5 interpolerende assen, die een langdurige precisie en juistheid garanderen. De Accord 40 FX is uitermate geschikt voor de bewerking van massief hout en verschillende types materialen: spaanplaat, MDF, multiplex, kunststoffen, lichte legeringen, schuimen, harsen, enzovoort. Ze staat garant voor een hoge productiviteit wegens de mogelijkheid tot pendelbewerking, zonder dat er aan dimensie moet worden ingeboet. De tafel met grote afmetingen is voorzien van ‘FX-Matic’ automatische bars met onafhankelijke motoren voor elke kleminrichting (klemmen en vacuümcups).

Rogiers

Kempa wil de schrijnwerkers plaatsen op de technologie van poederlakken op MDF, een volwaardig en duurzaam alternatief voor het traditionele natlakken. Ze deden heel wat onderzoek naar de ideale samenstelling van het MDF-paneel en de poederlak zelf. Zo konden ze een hogere en meer constante kwaliteit bekomen. Momenteel is de uithardingstemperatuur van de poederlak herleid tot slechts 130°C. Met slechts één laag kan nu ook de juiste laagdikte worden bekomen. 

Kempa wil wel de brede waaier aan mogelijkheden behouden: daarom bieden ze naast MDF ook volmassief hout en dik- en dunfineer aan. Hun troef is de totaalservice: de productie en afwerking gebeuren onder één dak.   

Tekst: Charlotte Fouquet   Beeld: Rogiers
Uitgelichte afbeelding: 
Kempa investeerde de voorbije jaren in de technologie van poederlakken op MDF als een volwaardig en duurzaam alternatief voor het traditionele natlakken.

Interieurbouw online partners

Timber Training CenterMabo-Lifting