Weeke Venture 115
01:35
14-09-2016

Ontdek tal van primeurs

Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 september loopt de traditionele Homag en Holzma Treff in het Zwarte Woud. Van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 oktober houdt Vens & Thiers haar jaarlijkse huisbeurs. Op deze 2 events kan u tal van primeurs waarnemen.

Wereldprimeur Holzma
De firma Holzma pakt uit met een primeur van formaat. Met de nieuwe module 45 zal vanaf heden in verstek gezaagd kunnen worden op de opdeelzaag. Het bijzondere hieraan is, dat deze module als extra optie, verkrijgbaar is op elk model van Holzma. Ook op het instapmodel HPP130. Meer nog: ook oudere modellen zullen voorzien kunnen worden met deze module. De prijs voor deze module is in korte tijd terug te verdienen.  Meer dan de moeite dus, om een bezoekje aan Vens & Thiers en/of Holzma te brengen.

Weeke Venture 115 CNC
Deze nieuwe 5-assige CNC in een prijsklasse voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Hij valt vooral op door zijn compacte bouw. De benodigde oppervlakte is 15% minder als zijn voorganger Venture 108, die slechts 4-assig was. De compacte bouw van de 5-asspindel, zorgt ervoor dat de stofkap rond de freesspindel miniem blijft en de toegankelijkheid tot de machine groot blijft. De machine is voorzien van bumpertechniek, zowel voor–als achteraan waardoor de machine aan de 4 zijden bedienbaar is en er geen storende veiligheidsmatten aanwezig zijn.  De schakelkast is vast gebouwd aan de machine en het bedienpunt is een eenvoudig scherm op een staander met wielen, waardoor het bedienpunt vrij positioneerbaar is. Door deze compactheid, komt de machine binnen als all-in one, en is de machine in een paar uur tijd fysisch compleet opgebouwd. Verder valt bij deze knaller het comfortpakket op. De startbutton is bevestigd op de bumper zelf. Een tweede button zet de machine eenvoudig even in standby, als u bijvoorbeeld een reststuk wilt wegnemen. Drukt u nogmaals op de button, dan werkt de machine gewoon verder. Het spreekt voor zich dat deze nieuwe 5-asser in de volle belangstelling staat op de Vens & Thiers huisbeurs en de Holzma Treff.

SWT225 schuurmachine van Bütfering
Deze nieuwe schuurmachine is een populair model voor kleine tot middelgrote ondernemingen.  De schuurmachine kan vanaf heden delen tot 200 mm dikte aan.  De dikte van de delen worden automatisch in doorloop gemeten waardoor alle aggregaten in de machine zich in een mum van tijd aanpassen op de gemeten dikte. De machine heeft maar liefst 35% minder afzuigdebiet nodig ten opzichte van zijn voorganger. Verder valt het op dat alle bedieningen aan 1 kant van de machine gebeuren, waardoor de machine eigenlijk tegen een muur kan geplaatst worden. Het easy to remove system van de borstels laat toe op een snelle en efficiënte manier van borstel te wisselen. Zo kan je makkelijk een structuurborstel plaatsen om een vintage-look op uw delen te verkrijgen. Tot slot is deze knaller nu ook verkrijgbaar met een lamellen-hoogglansaggregaat.

 

Tekst en beeld: Vens & Thiers

Interieurbouw online partners

Bermabru, EKU-FrontinoHAWA-Folding Concepta