01:00
09-06-2015

Meubelbeslag revisited

We hadden het er al even over in de vorige editie van Interieurbouw: de Matrix Collectie van Confalonieri. Dankzij dit ambitieus project vormen meubelgrepen niet langer een accessoire op zich maar wordt het beslag zowel vormelijk als esthetisch één met het oppervlak. Finterio stelt de lijn binnenkort voor aan het grote publiek.

Groot aantal mogelijkheden
Deze collectie, een ontwerp van Fabio Casiraghi en Paolo Nava design studio, viel onlangs te bezichtigen tijdens de beurs Architect@Work in Xpo Kortrijk. Opvallend aan dit design is het groot aantal mogelijkheden in ontwerp. De geometrische vormen bijvoorbeeld, zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast is een haast oneindige reeks aan uitvoeringen mogelijk, waarbij niet enkel kleuren en coatings maar ook de textuur en grafische elementen letterlijk worden overgenomen. Dankzij Matrix kan nu ook het sierbeslag in dezelfde ‘look & feel’ worden aangeboden, of net andersom, zorgen voor een opvallend contrast. Met deze trend speelt het merk in op de trend waarbij de keuze vaak valt op een afwerking met natuurlijke materialen.

EasySlide van Orchidea
De EasySlide is een heel compacte zelfbouwkit met cassette voor de uitbouw van ingewerkte schuifdeuren bij scheidingsmuren in gipskarton. Zoals bekend bieden deze ingewerkte schuifdeuren extra plaats in elke woonruimte. Extra voordelen van de EasySlide zijn onder meer dat de cassette zeer eenvoudig te plaatsen is, dat er geen speciaal materiaal of verbindingsschroeven nodig zijn om de kit in elkaar te steken en dat de kit kan worden gebruikt met alle standaarddeuren (houten deuren van 40 mm). Bovendien zijn deze kits makkelijk te transporteren en zijn ze heel voordelig at betreft de aankoop ervan.

Slidelock van Didheya
Aansluitend bij deze schuifdeuren willen we kort ook nog even de aandacht vestigen op de Slidelock van Didheya. Dit elegant vormgegeven slot is heel gebruiksvriendelijk en vormt de perfecte afwerking van schuifdeurprojecten in een strakke interieurs.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners