01:08
15-05-2016

Kwaliteitskantenbanden uit Limburg

De afwerking van het plaatmateriaal bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het meubelwerk. Daarom moet een kantenband perfect aansluiten op de basiskleur. Zo’n kantenbanden moet ook goed hechten en kleurvast blijven. Het Limburgse Kavec biedt zulke kwaliteits-kantenbanden aan. Niet enkel ABS-kanten, maar ook fineer- en overschilderbare kanten zitten in het gamma.

Raf Schreurs en Erwin Jacobs, twee Limburgse ondernemers namen in 2013 het kantenbandbedrijf over, nadat de toenmalige eigenaar de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Het duo investeerde in een uitbreiding en het automatische beheer van de stock, waardoor ze substantieel meer voorraad hebben.

Mooier freesbeeld
Kavec rekent zijn producten op de kantenbandspecialist G+K Profil. Het Duitse familiebedrijf produceert topproducten met maatvaste kantenbanden die volledig gekleurd zijn. Ook de kleur van de onderbouw is afgestemd op de kleur van de toplaag. Resultaat: een mooier freesbeeld, waardoor ook een ongelukkige beschadiging niet opvalt. De ABS bevat daarnaast een laag sterolgehalte, wat niet alleen een gezondheidsvoordeel biedt, maar ook een troef is voor de standtijd van de freesmessen. Die ABS is ook gegarandeerd langer kleurvast, dankzij de toevoeging van extra kleurpigment.

Grote voorraad,  snelle levering
Kavec zet vooral in op service. Het bedrijf heeft meer dan 980 kleuren op voorraad. Zo is er veel kans dat de kantenbandkleur matcht met de kleur van het plaatmateriaal. Maar ook als dat niet lukt, zoekt Kavec samen met de klant naar een oplossing. Voor 15 uur besteld, wordt de voorraadkleur trouwens ’s anderendaags in de voormiddag geleverd. Klanten moeten daarbovenop enkel de lengte afnemen die ze nodig hebben. Voor grotere en trouwe klanten houdt Kavec zelfs klant-specifieke voorraden aan. Zo kunnen die te allen tijde hun aangegeven kantenbanden binnen 1 à 2 dagen ter beschikking hebben.

Nieuwe website en logo
In 2016 wordt die service nog uitgebreid met een gebruiksvriendelijke webshop. Peter Dewael, commercieel verantwoordelijke bij Kavec: “Klanten kunnen zo binnenkort zelf inloggen op onze website. Daar kunnen ze de beschikbaarheid en prijzen van artikelen bekijken, bestelhistorieken opvragen en uiteraard ook online bestellen. Tegelijkertijd pakken we het logo en de huisstijl van het bedrijf aan.”

Tekst: Jeroen Schreurs, Kavec Beeld: Kavec

Lees meer over: Kantenband , Kavec , thema

Interieurbouw online partners

robacoRedocol Teclinex Ostermann