Van Hoecke
01:41
23-02-2018

Inspelen op toenemende urbanisatie

Onze woonruimte wordt kleiner én duurder. Dit is een evolutie waarop Van Hoecke, expert in meubelbeslag, al jaren inzet met z’n innovatieve en technologisch ingenieuze opbergoplossingen. Het familiebedrijf uit Sint-Niklaas toont op Batibouw 2018 onder meer de grootste variant van de Space Tower van Blum, een voorraadkast met een record aan nuttige bergruimte.

De toenemende urbanisatie is voor elke sector een uitdaging, maar heeft vooral invloed op de meubelindustrie. In 2050 zal namelijk 75% van de wereldbevolking in de stad wonen, waardoor de beschikbare woonoppervlakte (nog) kleiner zal worden. Ook in huishoudens zien we een opvallende tendens: doordat er steeds meer samengestelde gezinnen ontstaan, moet hun woning hier ook op voorzien zijn. Bij een gezinsuitbreiding kan die beperkte ruimte problematisch worden.

Van Hoecke
Blumotion S-geleider.

De Space Tower zorgt voor het maximale gebruik van de opbergruimte met optimaal gebruiksgemak, door de kast in te richten met lades. Dit maakt de inhoud ervan niet alleen makkelijk bereikbaar, maar ook individueel aanpasbaar aan de persoonlijke behoeften en gezinssituatie.

Je trekt de voorraad simpelweg lade per lade naar je toe. En met het grootste gemak, want hoe zwaar beladen ook – de geleiders lopen soepel en licht. Van Hoecke toont op Batibouw de extra brede Space Tower om zo ook het nut van bredere lades te bewijzen. Je wint 15% aan opbergruimte door voor één brede lade te kiezen in plaats van twee kleine lades.

Van Hoecke
Aventos-beslag voor klapdeuren.

Waarom de Space Tower?
Met een gewone voorraadkast heb je amper overzicht. Je kan er veel in kwijt, maar het is vaak eindeloos zoeken naar dat ene, achteraan verscholen, blik tomatenpuree. Bij een grote schoonmaak vind je dan vaak producten die hun houdbaarheidsdatum al lang hebben overschreden. Een veel gekozen alternatief is de apothekerskast: een zware deur die je in haar geheel uittrekt met daarachter een rek om de voorraad op te bergen. Je ziet goed wat je in huis hebt en achterin zal je niks verliezen. Wel voorin, want kleine producten en opengescheurde zakken pasta of rijst vallen door de open draadmanden naar beneden. Het grootste nadeel is vooral dat je met dit systeem erg veel ruimte verliest en 30% minder kunt opbergen dan in een traditionele voorraadkast of in de oplossing van Blum.

Van Hoecke

Geleider
Daarnaast toont Van Hoecke op zijn stand heel wat nieuwigheden uit het Blum-gamma, die hier voor het eerst in België worden voorgesteld. Zo is er de Blum-geleider waarmee het mogelijk is om drie van de gekende bewegingstechnologieën (Blumotion, Tip-On Blumotion en Servo Drive) toe te passen met dezelfde geleider. De Aventos HK top, het nieuwe beslagelement voor klapdeuren, is nu een stuk kleiner en kreeg een nieuw design, zodat het perfect past in elk meubel.

Van Hoecke
Blumotion S-geleider.

Meer nieuwigheden
Om in te spelen op hedendaagse interieurs ontwikkelde Blum een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor hun scharnieren, lade- en klepdeursystemen. Ook het gamma scharnieren is verruimd. Voor een stevige bevestiging, ook in harde materialen en een boordiepte van slechts 6 mm. Het 155° scharnier en de glasdeurscharnier Cristallo krijgen voortaan een ingebouwde demping.

Paleis 11, stand 112

Van Hoecke
Van Hoecke

Tekst: Koen Mortelmans  Beeld: Van Hoecke / Blum

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners

BlancoArgent Alu