Vens & Thiers
01:06
19-06-2018

Iedereen heeft recht op airTec-kantentechnologie

U krijgt vragen van uw klant om een opdracht uit te voeren met 0-voeg-technologie, maar heeft daartoe geen machine? U hebt een kantenaanlijmmachine met 0-voegtechnologie maar moet nu plots een vormdeel in dezelfde kantenband aanbieden? U zou graag een front in dakprofiel met airTec-technologie produceren? Op al deze vragen is er een positief antwoord, en dan nog wel een uitermate betaalbaar antwoord. Voor de prijs van een CNC-aggregaat kan u met de Kluge Hit-M 2750 airTec-kantenbanden op uw onderdelen aankleven en mits enkele toebehoren ook op vormdelen en dakprofielen.

Het Kluge Hit-M 2750 airTec-aggregaat is een compact aggregaat van 11 en 0.03 m³, exclusief verdeeld door de Optimatgroep, de groep over het Belgische Vens & Thiers en het Nederlandse Klingelnberg-Klauss. Ofwel beweegt u het aggregaat over een opgespannen werkstuk, ofwel beweegt u  het werkstuk op een roltafel langsheen het aggregaat. Scan de QR-code en bekijk de werking op film.

Zowel de coëxtrusie-kantenbanden als de nabehandelde airTec kanbanden zijn mogelijk, en dit tot 65 mm werkstukdikte. Deze kantenbanden kennen een automatische intrek en worden via een gemakkelijk handelbare knop aangedreven met een traploze snelheid van 1 tot 5, 5 m/min. De benodigde temperatuur kan middels warme lucht gegenereerd worden met slechts 3 kW tot 550° in ongeveer 2 minuten. Men heeft gewone perslucht nodig. Kortom, het compacte toestel benodigt weinig energie en is direct gebruiksklaar.

Vens & Thiers

Via het inscannen van de QR-code kan u de werking van het aggregaat goed zien op de youtube-film. Het meest interessante toebehoren is de zwenktafel van 700 mm x 450 mm voorzien van geleidende stalen kogels, en die kan zwenken tot 55° waarbij onbeperkt dakprofielen kunnen belijmd worden middels de 0-voegtechnologie. Het zwenken gebeurt comfortabel en de pneumatische klemming garandeert de precisie. Allerhande vacuümzuigeropties kunnen na het belijmen, het stuk vastzuigen ter nabewerking op de boven en onderzijde van de kantenband.  Vanaf september zal het aggregaat ook beschikbaar zijn met een kapaggregaat dat de kantenband voor en achter op de 0-lijn zal doorkappen.

Hetzelfde aggregaat is ook nabouwbaar op uw bestaande conventionele kantenaanlijmmachine. 

Tekst en Beeld: Vens & Thiers

Interieurbouw online partners

Haco TradingBermabru