meubelbeslag
01:33
09-03-2016

Het juiste beslag laat meubels veranderen in een echte beleving

Staat u er wel eens bij stil hoe vaak een keukenla open en dicht gaat? Hoe vaak gebruikt men een keukenkastje? Aspecten waar we niet vaak aan denken, maar deze producten kunnen alleen optimaal functioneren met het beste beslag.

De specialisten die zich presenteren in Interieurbouw weten precies wat er in een keuken of in de andere ruimtes van de woning gebeurt. Zij letten niet alleen op het sluiten, maar ook op lade- of kastenindelingen. Alles met het oog op ergonomie, bedieningsgemak en comfort. Scharnieren, ladegeleiders, meubelgrepen, tafelbeslag, deurdempers et cetera. Dit alles zorgt voor meer gemak, creativiteit en optimaal gebruik. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de keuken zo perfect mogelijk in te richten, maar ook om andere woon- en werkplekken van nog meer comfort te voorzien.

Het kan ook anders
Uiteindelijk gold altijd: beslag is beslag. Dat wisten fabrikanten. Dat wist de eindgebruiker. Hoe ingenieus de ontwikkeling en productie ook was, het was in principe geen sexy product en mensen hebben er in het algemeen weinig tot geen gevoel bij. Maar dat het anders kan, bewijzen beslagproducenten. Want hoe anders is het als deze hun product tot leven brengen en zowel consumenten als ontwerpers en architecten weten te inspireren? Dan gaat het om: help de klant kopen.

Inspireer de ontwerper. Denk mee met de architect. Want door de ontwikkelingen heeft beslag de uitstraling van design gekregen. Ontwerpers, architecten en andere partijen denken in principe altijd in gebouwen, infrastructuur en ruimtes. Beslag kwam altijd op de laatste plaats. Het is beter om zo vroeg mogelijk aan tafel te zitten. Alleen op die manier ontstaat de juiste indeling. Dat is alleen te realiseren als men gebruik maakt van de juiste technieken. Daarbij heeft beslag een absolute meerwaarde. Uiteindelijk ontstaat een win-win situatie waar zowel de fabrikant als ook de eindgebruiker baat bij heeft.

Met behulp van het juiste beslag is het mogelijk om in een redelijk beperkte ruimte heel veel winst op gebied van capaciteit te behalen. Daar ligt voor beslagproducenten een uitdaging. Meedenken draagt bij een nieuwe opzet om een totaaloplossing op het gebied van meubelbeslag te bieden.

Trends
Een van de huidige trends op dit gebied is ook de keuze voor nostalgisch meubelbeslag zoals meubeltrekkers, sleutelplaten, porseleinen en houten meubelknoppen, sloten, schuifjes en meubelpaumelles. Maar het is ook mogelijk om in meubilair aansluitingen voor apparatuur als tablets of telefoons te plaatsen. Maar ook de toepassing van modern ledlicht zien we steeds vaker terug. Als de interieurbouwer zich realiseert dat verlichting een absolute meerwaarde is dan zal ook de consument het snel omarmen. Dankzij beslag is het mogelijk ledverlichting toe te passen dat elk meubel verandert in een stukje beleving. Dat is de kracht van de nieuwste generatie beslag. Het zorgt voor gemak, comfort en sluit aan bij de eigen gewenste levensstijl.

Tekst: Rob Buchholz

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners

CompacMel Plus Finsa restaurantSM’ART timber vanca