Grijze Olm
01:08
18-12-2017

Grijze Olm terug van weggeweest

Meer en meer krijgt Placabois de vraag naar platen voorzien van Grijze Olm-fineer. Door Scandinavische invloeden gaan mensen op zoek denachtige structuren zonder die budgettaire ondertoon. De houtsoort heeft gelige en lichtgrijze tinten en heeft een contrasterende dossestructuur.

Wij gingen langs bij Luxhome uit Gavere, een van de klanten van Placabois, waar dé fineerspecialist het fineerwerk voor de keuken en de wandkast onder handen nam. Deze twee concrete cases tonen ongetwijfeld de veelzijdigheid van Grijze Olm én zijn het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de houtsoort

Grijze Olm
De kastdeuren werden afwisselend langs en dwars gefineerd. Hierdoor krijgt de wandkast een geometrische look. 

Keuken
De keukenopstelling met Olm dikfineer werd gecombineerd met Calacatta Oro Marmer en messing. Er werd dikfineer van 1.5 mm gebruikt die geplankt gevoegd werd. Het was noodzakelijk om met dikfineer te werken doordat de hoeken van de kast in verstek gemaakt werden. De dossetekening loopt horizontaal over de kasten door. De platen werden licht geparelstraald en vervolgens gekleurd met een vernis waar 5% wit aan werd toegevoegd. Deze techniek zorgt ervoor dat de structuur van het hout sterk wordt benadrukt en op die manier de keuken een authentieke uitstraling geeft.

Grijze Olm
Het was noodzakelijk om met dikfineer te werken doordat de hoeken van de kast in verstek gemaakt werden.

Wandkast
De wandkast toont op zijn beurt opnieuw de veelzijdigheid van Olm. Hier werd nameijk het fineer gecombineerd met brons. Er werd een licht geborsteld fineer van 0.6 mm gebruikt doordat de deuren recht afgekant werden en er geen zware bewerkingen (zoals bijvoorbeeld zwaar borstelen/groeven/verstekken) op de platen moest gebeuren. De dossetekeningen werden in dezelfde richting verwerkt en om de andere stook afgewisseld met een kwartierse strook om het beeld wat rustiger te maken. Bovendien werden de kastdeuren afwisselend langs en dwars gefineerd. De deuren werden vervolgens zwart gelakt. Hierdoor krijgt de wandkast een geometrische look!

Grijze Olm
De keukenopstelling met Olm dikfineer werd gecombineerd met Calacatta Oro Marmer en messing.

Tekst en beeld: Placabois
Uitgelichte foto: Doordat de deuren werden zwartgelakt krijgt de wandkast een geotmetrische look. Het fineer werd gecombineerd met brons.

Interieurbouw online partners

Jan VerschaeveTuytelaers