01:44
07-04-2015

Feedback gebruikers belangrijk voor updates

‘What you see, is what you get’, het motto van de automatiseringssoftware PaletteCAD zegt het helemaal. Dat wat de ontwerper tekent, wordt via het programma één op één vertaald naar de machine. Zeker met betrekking tot de module interieurbouw biedt deze visie een gebruiksvriendelijk pakket, met aandacht voor de koppeling met de productie. Bovendien zitten de ontwikkelaars niet stil, ondertussen is de automatiseringssoftware al aan zijn negende versie toe.

Interieurbouwers
De sector van interieurbouwers is de grootste groeimarkt voor het bedrijf, zowel in Duitsland, Nederland als in België is de omzet 40% van de totale omzet, die om en bij de zes miljoen bedraagt. De omzet in het marktsegment zelf is het laatste jaar zelfs verdubbeld. “Ondanks deze goede resultaten blijven we werken aan de verbetering van het gebruiksgemak voor interieursbouwers”, geeft Liliana Colen, die verantwoordelijk is voor de communicatie, mee. “Het is daarom dat we binnenkort onze nieuwste versie, versie negen, voorstellen. We hopen om dit tijdens de Ligna-beurs van mei in Messe Hannover te kunnen presenteren.” Veel aandacht ging uit naar vragen en wensen die gebruikers van de software de voorbije jaren aan het bedrijf voorlegde. “Een vraag die veel voorkwam was om de 2D-functionaliteiten verder te verbeteren. We hebben ze daarom geïntegreerd in de 3D-versie van de software. Dit maakt onder andere het aanvullen van tekeningen met details in maatvoering en arceringen en stuk gebruiksvriendelijker.”

Bestellingen via ordersysteem
Ook in Nederland hecht het team veel belang aan de feedback die ze krijgen van hun gebruikers. “Daarom organiseerden we onlangs samen met het Oostenrijkse Blum een overleg met onze Nederlands en Belgische gebruikers. Wij beseffen namelijk dat de feedback die we tijdens die momenten krijgen een belangrijke meerwaarde beiden in het verbeteren van onze software. Het stelde ons bovendien in staat om samen met hen een ontwikkelingsstrategie voor de toekomst uit te werken. Ons streven is nu om in de toekomst onze communicatie met Blum te optimaliseren. Gebruikers van onze software moeten rechtsreeks in het ordersysteem van onze partner kunnen gaan bestellen.”

Nieuwe programmeertaal
Een volgende belangrijke vernieuwing die versie negen biedt, ligt in het gebruik van een nieuwe programmeertaal. Aangezien deze in de achtergrond draait, zal de gebruiker er in eerste instantie niets van merken. Toch biedt deze nieuwe programmeertaal, waarmee trouwens ook het populaire spel World of Warcraft werd ontworpen, heel wat voordelen. Het biedt onder meer de mogelijkheid om objecten nog sneller en lichter te maken terwijl ze foutloos blijven werken.

Nieuw lid in ontwerpteam
PaletteCAD Nederland is tot slot verheugd dat Tom Smeets door het Duitse ontwerpteam werd binnengehaald als nieuw lid. De man heeft dertig jaar ervaring in de machinale houtbewerking en betekent voor de Nederlandstalige gebruikers een enorme meerwaarde in de continue verbetering van de software. “Tom heeft lang gevochten om deze positie te kunnen bekleden. Als je de Duitse cultuur een beetje kent, dan besef je dat het geen makkelijke weg is geweest. Duitsers zijn niet meteen happig om buitenstaanders toe te voegen aan hun team. Enkel als ze echt overtuigd zijn van de meerwaarde die iemand kan brengen, dan pas mag die persoon toetreden tot het team”, besluit Liliana Colen.

Lees meer over: PaletteCAD , Productinformatie

Interieurbouw online partners