02:37
04-09-2015

Een goede kostprijsberekening van uw beslag kan u geld opleveren

Hoe vaak gebeurt het niet? In alle haast een item vergeten bestellen en nog snel iets trachten te regelen in een spoedorder, of iemand van de werkplek weghalen om hem op pad te sturen richting beslaghandel. Prijs en aanverwante kosten zijn dan minder belangrijk, het project tijdig opleveren des te meer. Goed begonnen is half gewonnen natuurlijk, maar in de praktijk zien we toch vaak dat de productie en montage vertraging oploopt omdat we in onze hectiek bepaalde zaken gewoon vergeten bestellen, of erger nog, het verkeerde beslag hebben ingekocht dat niet past bij het monteren op de werf. Hebben we er ooit bij stil gestaan hoeveel marge we op deze manier door onze handen zien glippen? Buitensporige kosten door dubbele en verloren werkuren, extra verplaatsingkosten, retourkosten, enz. Om nog maar te zwijgen van de stress en frustratie. Dit is pijnlijk, want je had de klus uiteraard al krap berekend om de order te kunnen scoren. Herkenbaar?

Goede voorbereiding prioritair
Een goede kostprijscalculatie op voorhand is even belangrijk als een goede planning voor productie en montage! Velen hebben door de jaren heen geleerd om de nodige tijd uit te trekken voor een goede voorbereiding. Door slim en efficiënt uw beslag in te kopen kan men zich echter van heel wat ellende en kosten besparen. Het zoeken naar het juiste beslag is dan meestal wel een hele klus in de dikke, vaak onoverzichtelijke catalogi van beslagleveranciers. De juiste combinaties samenpuzzelen vergt veel tijd. Vertegenwoordigers van uw beslagleverancier zijn bovendien niet altijd in de buurt om jou snel bij te staan. Als vakman wil men ook niet altijd afhankelijk zijn van anderen. De productkennis van de klantendienst brengt vaak soelaas, maar zij zijn natuurlijk enkel tijdens de kantooruren bereikbaar. Dan gaan we toch online even googelen? Uiteraard staat vandaag alles online, alleen is de vraag: waarop kan ik vertrouwen?

Veel meer dan zomaar een webshop
De stap om online in te kopen is voor de professionele keukenfabrikant, interieurbouwer en winkelinrichter de afgelopen jaren kleiner geworden. Er bestaan veel webshops waarbij je een gekozen product in een mandje kan leggen en als order versturen. En gelukkig is er ook lmcstore.com: deze voorziet de vakman in een 360°C ondersteuning, van ontwerp naar voorcalculatie, tot productie en montage. Dit is meer dan zomaar een webshop. Duizenden klanten hebben intussen de weg gevonden naar dit portaal dat altijd en overal beschikbaar is, ongeacht of je nu met een smartphone, tablet of pc online gaat. Eens ingelogd met een persoonlijk wachtwoord gaat er werkelijk een wereld open van mogelijkheden : interactief met de papieren catalogus dankzij de e-code, eenvoudig en intuïtief de boomstructuur van de productfamilies overlopen, zoeken op omschrijving of visueel op basis van grote duidelijke foto’s van elk product. Alles is aanwezig om snel te filteren, noodzakelijke en aanbevolen toebehoren zijn gelinkt met het basisproduct om fouten te vermijden. Zowel een technische tekening als foto’s in toepassing (handig voor de verkoop), een duidelijke productomschrijving, CAD-tekeningen, filmpjes voor demo of montage zijn vaak beschikbaar.

Mijn projecten
Voor een degelijke kostprijsberekening per project heeft lmcstore.com een zeer handige functionaliteit ontwikkeld : ‘Mijn projecten’. Hier kan men voor elk project een beslaglijst aanleggen en zelfs een winstcoëfficiënt per artikel toepassen. Kostprijs wordt dan verkoopprijs, handig te downloaden in excel of als pdf om af te drukken voor uw klant, zonder alles opnieuw te verwerken in een ander document. Door het uitgebreide gamma kan de vakman op deze site alles vinden wat hij nodig heeft voor zijn al interieurprojecten (meubel, keuken, badkamer, dressing, winkel enz.). De beslaglijsten per project blijven bewaard zolang u ze zelf niet verwijderd. Bij order kan u eenvoudig de beslaglijst overhevelen naar de winkelwagen en eventueel nog aanpassen. “Met deze functionaliteit heeft onze klant geen verrassingen meer en heeft hij zijn beslagkosten perfect onder controle”, aldus Philip Maljers van LMC. “Eens wij onze klanten wijzen op deze functie, gaan ze ermee aan de slag. Dit bespaart hen veel tijd en onverwachte kosten. En daar is het ons om te doen: onze klanten zo goed mogelijk adviseren 24/7 en hun kansen op fouten of vergetelheden zoveel mogelijk verkleinen. Het komt hun efficiëntie en rentabiliteit zeker ten goede. Deze website bevat nog meerdere handige functies : gebruikers aanmaken, track & trace van het order, lijst met favoriete producten en bestelmodellen (voorraad of showroomopstelling bijvoorbeeld). En niet te vergeten: setreferenties. Voor boxladen Blum of kastinrichtingen Kesseböhmer bijvoorbeeld, zodat de klant niet hoeft te puzzelen met kans op fouten… Hoe dan ook, we checken elk order en bij twijfel bellen wij onze klant op. Dit wordt vaak bijzonder geapprecieerd. Niks is vervelender en duurder dan achteraf zaken te corrigeren. Ja, meubelbeslag bestellen was nog nooit zo eenvoudig via lmcstore”, besluit Philip Maljers.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: LMC Benelux , Productinformatie

Interieurbouw online partners