bijkeuken
01:47
02-03-2017

De bijkeuken, een onmisbare ruimte

In ieder huishouden is er behoefte aan een ruimte waar je schoenen, voorraad, was- en schoonmaakmiddelen kan zetten en die als berging fungeert. De bijkeuken vult die rol perfect in. Het is dé plek in huis waar opslag en orde centraal staan. Het aanbod van Blum, verkrijgbaar bij Van Hoecke, omvat verschillende systemen die in dat verband een meerwaarde creëren.

De bijkeuken fungeert zowel voor netheidsfreaks als voor chaoten als een paradijs: iedereen droomt namelijk wel van een extra kamer met kasten, lades en handige oplossingen om alles een eigen overzichtelijke plek te geven. Dankzij enkele slimme oplossingen staat opgeruimd ook netjes in de bijkeuken. Blum staat garant voor diverse systemen die het leven makkelijker en overzichtelijker maken. “Van een opgeruimd en geordend huis wordt een mens een stuk vrolijker. De berging of bijkeuken is dé plek in huis waar het snel gaat rommelen, omdat we daar veel materiaal en producten willen opbergen. Op basis van een brede ervaring, geeft Blum ideeën om orde te scheppen in die kleine ruimte,” legt Stijn Van Avermaet, marketingverantwoordelijke bij Van Hoecke, uit.

Slimme indeling
Blum voorziet handige en gebruiksvriendelijke indelingen en technieken, afhankelijk van de beschikbare ruimte. “Een opgeruimde en overzichtelijke ruimte creëert namelijk rust in je hoofd. Hoeveel plaats je exact nodig hebt, is voor iedereen anders en hangt onder meer af van de grootte van je gezin, je levensstijl en je kookgewoontes.”

bijkeuken

Ergonomisch huishouden
Met een goed doordachte berging kun je makkelijk bij je voorraad, vind je alles in een handomdraai terug en bespaar je niet alleen plaats, maar ook heel wat tijd in het huishouden. “Zo heb je met een droogkast en wasmachine op ooghoogte nooit meer last van lage rugpijn”, vervolgt Stijn Van Avermaet. “Met het uittrektablet onder de wasmachine en droogkast voor een mand, doe je de was op een snelle, comfortabele manier. De speciaal ontworpen schoenenlades bergen je favoriete schoenen op. Dat is praktisch en overzichtelijk.” De bijkeuken is een uiterst aangename aanvulling op je keuken en biedt extra ruimte voor opslag. “Spullen die je niet dagelijks nodig hebt, krijgen er keurig een eigen plekje. Ook waardevolle of gevaarlijke producten vinden er een veilige plaats: het sluitsysteem CABLOXX van Blum brengt namelijk extra veiligheid in de verschillende ladeoplossingen.”

Meer bergruimte
Een extra brede lade levert meer bergruimte op dan twee enkele kasten naast elkaar. “Door enkele minimale aanpassingen win je veel plaats, want zelfs in een kleine ruimte kun je een overzichtelijke bijkeuken inrichten.” Plaats winnen kan je ook met een ingebouwde diepvriezer en koelkast. Bovendien zorgen ze ervoor dat de apparaten mooi in hun omgeving passen. “Met ‘Servo-Drive flex’ open je ze met een zachte tik en kun je ze nooit meer per ongeluk laten openstaan: als de deur onaangeroerd blijft, gaat die automatisch weer dicht”, weet Stijn Van Avermaet.

Space Tower
Space Tower zorgt er niet alleen voor dat de keuken overzichtelijk en opgeruimd blijft. Het meubel maakt zich ook nuttig als voorraadkast in de berging. “De kast met brede lades werd speciaal ontworpen om veel gewicht te dragen, tot wel 70 kg per lade. Daardoor leent ze zich goed voor de producten die je vandaag, volgende week of pas volgende maand nodig hebt.”

bijkeuken

Tekst: Bart Vancauwenberghe    Beeld: Van Hoecke

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners

betonvloer met een onderlaag van kurkLMC TV-meubel