The Veneerhouse
01:32
30-10-2017

Beleving staat centraal in The Veneerhouse

De uitgebreide mogelijkheden van fineer ontdekken en vervolgens op een inspirerende manier je eigen fineer uitkiezen: heel wat schrijnwerkers en houtverwerkers weten dat ze daarvoor terecht kunnen in The Veneerhouse. In deze vrij recente showroom van Decospan, gesitueerd in Menen, dompelen ervaren ‘wood consultants’ bezoekers onder in de wondere wereld van fineer en helpen ze het materiaal kiezen dat het best bij een project past.  

Steeds meer architecten, schrijnwerkers en andere houtverwerkers komen, op afspraak, naar Menen afgezakt om er het meest geschikte fineer voor hun projecten uit te kiezen. Bij hun aankomst raken veel bezoekers al onder de van de imposante trap van The Veneerhouse, het begin van een leuke beleving.

Wood consultants
“The Veneerhouse is de uitgelezen ruimte om onze klanten te ontvangen”, stipt Jochen Seynaeve, manager van deze showroom, aan. “Het is de ideale biotoop om, onder begeleiding van ervaren ‘wood consultants’, heel wat types fineer te leren kennen en kennis te maken met uiteenlopende toepassingen waarin fineer is verwerkt. We informeren er mensen over uiteenlopende types fineer, elk met hun specifieke technische eigenschappen. Dat doen we onder meer met A4-stalen, waarop je alle beschikbare houtsoorten kan zien. Die vormen eigenlijk nog maar de ‘amuse’, want we geven bezoekers een nog realistischer beeld op grote stalenborden van meer dan twee meter hoog. Van heel wat houtsoorten hebben we volledige platen, gedeeltelijk geschuurd, deels kant-en-klaar vernist.”

The Veneerhouse

Schatkamer
Vervolgens worden de bezoekers begeleid naar een ruime loods, met liefst 9 km aan rekken. “Noem dit gerust onze schatkamer van fineerhout”, vervolgt Jochen Seynaeve. “Hier presenteren we onze grootste fineervoorraad op een heel toegankelijke manier. Onze ‘wood consultants’ helpen bij het kiezen van de juiste tekeningen/boom. In The Veneerhouse vinden onze klanten gegarandeerd de stam die het beste bij hun project past. Eenmaal ze die hebben gekozen, kunnen ze bij hun houtdistributeur de bestelling plaatsen.”

Trendsetter
Het hoeft geen verbazing te wekken dat het creëren van een dergelijke beleving Decospan het label ‘Premium Service’ opleverde. “Als Europees marktleider op vlak van fineerverwerking willen we een wow-gevoel oproepen. Daarnaast blijven we een trendsetter in collecties decoratief plaatmateriaal. Vanuit ons métier willen we interieurbouwers bijstaan met vakkundig technisch advies. Die knowhow is ook essentieel om klanten op de hoogte te houden van de recentste interieurtrends.”

Flooring division
Decospan blijft intussen continu werken aan de ontwikkeling van producten. Dat wordt binnenkort extra benadrukt met een update van The Veneerhouse. “Met de herinrichting van de ‘flooring division’, willen we de beleving van onze vloermerken Par-ky en Cabbani extra accentueren. Meer dan ooit willen we, met unieke producten, ons bij houtverwerkers tot een partner in projectwerk profileren. De populariteit van die aanpak blijkt uit het feit dat The Veneerhouse steeds drukker bezocht wordt”, besluit Jochen Seynaeve.

The Veneerhouse

Tekst: Bart Vancauwenberghe    Beeld: Decospan

Interieurbouw online partners

SoudalHoutPro+