Van Opstal
01:32
22-11-2018

3 marktinnovaties om u tegen te zeggen!

Heeft de Antwerpse specialist in meubelbeslag en kastinrichting Van Opstal nog een introductie nodig? Met vestigingen in Aartselaar en Apeldoorn, 9 vertegenwoordigers permanent op de baan in de Benelux en een assortiment van meer dan 30.000 artikelen vinden de grootste kastenbouwers de weg naar de handelaar. Alle courante uitvoeringen en formaten hebben ze gegarandeerd op voorraad. Met veel fabrikanten werken ze al tientallen jaren samen. 

Gedelegeerd bestuurder Jacques Werbrouck: “Van Opstal is exclusieve verdeler van enkele iconische merken van beslag en -accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw. Zoals Wesco, Salice, Kesseböhmer en Camar. Met sommige producenten werken we al samen sinds mijn vader het bedrijf overnam in 1959. Dat betekent uiteraard niet dat we op onze lauweren rusten. Ik breng het meeste van mijn tijd door in het buitenland, op beurzen en bij leveranciers. Om als eerste de markttrends in kasten te spotten, nieuwigheden te ontdekken en te controleren of onze leveranciers pioniers blijven in het ontwikkelen en produceren van kastmaterialen. Zo zijn onze klanten zeker van de kwaliteit van Van Opstal.”

Kastinrichting: steeds meer vraag naar antraciet
Van vorige beursedities weten we dat Van Opstal altijd nieuwigheden in petto heeft voor zijn bezoekers. En dat is dit jaar niet anders. Zo ontdek je als eerste op deze editie van Prowood de volledige collectie kastinrichting van Kesseböhmer in antraciet. Die kleur was al beperkt verkrijgbaar. Onder andere bij het hoekkastsysteem Le Mans 2 en de uittrekbare kolomkasten. Nu breidt Kesseböhmer de antracietcollectie verder uit, naar het hele assortiment kastinrichtingen voor keukens, kledingkasten en inloopkasten. Jacques Werbrouck: “Voor kastinrichtingen is chroom nog altijd de standaard. Maar klanten vragen steeds vaker naar een warmere uitvoering. Met de antracietcollectie speelt Kesseböhmer op die groeiende vraag in.”

Van Opstal

Nauwkeurige regeling van de demping op een scharnier
Nog een primeur op de beurs zijn de scharnieren van Salice met een ingebouwde, regelbare demper. Jacques Werbrouck: “Alle scharnieren hebben tegenwoordig een softclose-systeem om de deurtjes zacht en geruisloos te doen sluiten. Die dempers kun je alleen aan- of afzetten. Salice brengt nu scharnieren op de markt waarmee je die demping veel preciezer afstelt: de Silentia+. Zet je het scharnier op ‘plus’, dan begint de deur veel vroeger te dempen of af te remmen – precies wat een zware deur nodig heeft. Je stelt elk scharnier apart in.”

Safety first: beveiligd kastophangsysteem van Camar
Het kastophangsysteem van Camar is de derde nieuwigheid van Van Opstal op de beurs. De producent pakt uit met een beveiligingssysteem waardoor badkamer- en keukenkasten niet meer uit hun hengsels kunnen haken door een stoot of trilling. Volledig conform de Europese norm EN 14749. Vorig jaar stelde Camar al een prototype van het ophangsysteem voor op SICAM, dé Italiaanse beurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie. Van Opstal heeft de nieuwe producten intussen in voorraad.

Tekst en beeld: Van Opstal

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Interieurbouw online partners

LimocoTrivest Software Group