Snel en eenvoudig een wand of ruimte af te werken zonder zware inspanningen

De terugkeer van hout op de wand is een trend die zich al even doorzet. Dat is ook Decospan niet ontgaan. De Europese marktleider op gebeid van fineerverwerking staat erom bekend steeds de vinger aan de pols te houden wanneer het aankomt op nieuwe trends in het interieur. Met de ontwikkeling van Astrata, een nieuw wandpaneel met uniek 3D-effect, is dat ook deze keer niet anders!

Astrata
Astrata is wandbekleding op basis van gesneden hout van gerecycleerde oude eiken balken. Door de verschillende diktes van de plankjes ontstaat een subtiel 3D-oppervlak. Astrata laat toe om snel en eenvoudig een wand of ruimte af te werken zonder zware inspanningen. Het fijne aan Astrata is ook de beschikbaarheid: de drie kleuren Harlem, Hoboken en Baltimore zijn uit voorraad verkrijgbaar. Een paneel is 80 x 40 x 1,4 cm en is voorzien van een tand (bovenaan) en groef (onderaan). De panelen zitten per 3 stuks verpakt in een doos. Hierdoor zit er in elke doos 1 m2 en kan je heel eenvoudig het aantal te bestellen dozen bepalen (netto 0,96m2 per doos).

Decospan
Het unieke 3D-effect van Astara (hier afwerking Hoboken) is subtiel en verfijnd.

Accentmuur met 3D-effect
Door de exquise assemblage van dunnere en dikkere blokjes ontstaat er een subtiel 3D-effect. Hierdoor vond Decospan een opmerkelijk evenwicht tussen expressiviteit en soberheid. Dit laat toe om Astrata zowel in te zetten als eyecatcher in een strakke omgeving of als neutraal element in een druk interieur. Met andere woorden: u kiest zelf hoe u Astrata inzet en dat zorgt voor creativiteit en vrijheid voor de interieurbouwer. 

Installeren is kinderspel
De panelen van Astrata hebben allemaal hetzelfde formaat en kunnen volledig onzichtbaar worden geïnstalleerd met een minimum aan gereedschap. Doordat de panelen onzichtbaar in elkaar passen zie je geen optische onderbreking tussen de panelen maar vormt het oppervlak één doorlopend geheel. De plaatsingsinstructies geven stap voor stap weer hoe de panelen dienen geplaatst te worden. Dit kan zowel op een houten wand als op een wand in baksteen of beton door eerst een eenvoudig houten kader te voorzien.

Decospan
De afwerking Baltimore heeft ieder interieur net dat tikkeltje meer.

De voordelen op een rij

  • Ecologisch product door het upcyclen van oude eiken balken
  • Zeer eenvoudige installatie met een minimum aan gereedschappen
  • Een karaktervolle en tijdloze uitstraling
  • Naadloze afwerking
  • Verpakt per +/- 1m² in een stevige doos

Over Decospan
Het is Urbain Desmet die in 1978 Decospan opricht in de West-Vlaamse grensstad Menen. De onderneming produceert gefineerde platen, gefineerde meubelonderdelen en houten vloeren. Intussen deed de derde generatie haar intrede in het bedrijf en groeide de familieonderneming verder uit tot Europees marktleider in de verwerking van fineerhout. Decospan staat erom bekend een creatieve onderneming te zijn die duurzaamheid en openheid hoog in het vaandel draagt.

Tekst: Wouter Polfliet en Isabel Boons  Beeld: Decospan