Oplossingen voor elk budget in spectaculaire showroom

Inspireren, brainstormen, mee helpen creëren: het zijn stuk voor stuk zaken die je niet meteen van een fabrikant zou verwachten. In ‘The Veneerhouse’ bewijst Decospan dat het met plezier wel voor die meerwaarde wil zorgen. De Europese marktleider in de verwerking van fineerhout werkte in januari de laatste details van de gloednieuwe showroom voor vloeren af en profileert zich daardoor nog nadrukkelijker als een aanbieder van totaaloplossingen voor houten interieuraankleding.

Dat architecten, schrijnwerkers en andere houtverwerkers in de gloednieuwe showroom terecht kunnen voor een brede waaier aan plaatmaterialen, belichtten we in een vorige editie al. Sinds kort ontdek je in The Veneerhouse ook het uitgebreide aanbod van de flooring-division. Voor wie op beurzen al stands van Decospan bezocht, zal de mooi ingerichte toonzaal vertrouwd aanvoelen. De fabrikant trekt de intense merkbeleving die ze op beurzen creëert naadloos door naar de showroom.


In de toonzaal presenteert Decospan oplossingen voor elk budget.

Uitgestrekte demowand
Het bedrijf bespaart tijd noch energie om professionals die op afspraak de toonzaal willen komen bezichtigen, in een aangenaam kader te ontvangen. De producent beperkt zich daarbij allerminst tot een droge presentatie van de beschikbare decors en motieven, integendeel. Op de uitgestrekte demowand, waar je niet op uitgekeken raakt, vind je in atypische vormen een rijke bloemlezing van de mogelijkheden die merken als Querkus en Shinnoki bieden. De krachtige huisstijlen van Cabbani en Par-ky geven het belevingsgevoel nog een extra boost.

Daarnaast fungeert de showroom ook als een geschikte overlegruimte, waar bouwteams en distributeurs hun projecten kunnen bespreken en met een Decospan-specialist kunnen brainstormen om de juiste oplossingen voor iedere realisatie te kiezen. De moduleerbaarheid van de ruimte maakt het mogelijk om de tafels aan de kant te schuiven en deze inspirerende plek te gebruiken voor demonstraties of workshops.

Alles onder één dak
Een extra troef van deze showroom is dat interieurbouwers en architecten op één plaats de integratie van alle houten elementen voor projecten kunnen bespreken. Decospan biedt namelijk oplossingen voor wanden, vloeren én plafonds. “Het leuke is dat bepaalde oplossingen van verschillende merken qua kleur identiek zijn, waardoor ze volledig op elkaar kunnen worden afgestemd. Onze ‘wood consultants’ helpen architecten graag verder om de synergie tussen de merken te bespreken, met tot de verbeelding sprekende combinaties voor de dag te komen en zo een bijdrage te leveren tot het bouwen van prachtige decors”, zegt Wouter Polfliet.

Decospan

Van Cabbani tot Astrata
Met The Veneerhouse toont de producent uit Menen aan op een toegankelijke manier de markt te bedienen met oplossingen voor elk budget. Jonge gezinnen appreciëren de in België geproduceerde Par-ky-vloeren, met een toplaag in echt hout en vier collecties die variëren van modern tot rustiek. De volledig afgewerkte, kant-en-klare panelen van Shinnoki leveren interieurbouwers bij elk project heel wat tijdswinst op en zijn dus erg rendabel. Het Franse kwaliteitsparket Cabbani kenmerkt zich door een uniek ‘à la carte’-systeem, waarbij de klant onder meer de kleur, de toplaag, de plankafmetingen en de afwerking zelf kan kiezen. Ook de authentieke, duurzame en uitgepuurde eiken fineercollectie van Querkus of de gloednieuwe reliëfprofielen van Astrata zijn een streling voor het oog.

Wens je zelf ook een bezoek te brengen? Maak een afspraak via info@theveneer.com of www.theveneer.com.

Tekst: Bart Vancauwenberghe   Beeld:  Luc Roymans Photography