Ook maatwerk kan nu online worden besteld!

Dat technologische vooruitgang voor een effectieve win/win kan zorgen, bewijst Neves Belgium. Samen met Vlecad ontwikkelde de specialist in 4D-maatwerk immers een erg handige tool om offertes aan te vragen. Met enkele muisklikken stelt u de maatkast of -schuifdeuren samen en enkele seconden kent u de kostprijs. Resultaat: zowel Neves Belgium als de klanten zijn niet meer aan de kantooruren gebonden. En ook de kans op fouten verkleint aanzienlijk bij beide partijen.

Neves Belgium is een 100% Belgische fabrikant van 4D-maatwerk. U kan er terecht voor dressings, kasten met draai- en schuifdeuren, scheidingswanden, schuifdeuren en wandcomposities in alle mogelijke vormen, met vrij te bepalen hoogte, breedte en diepte, uit verschillende soorten hout en/of glas, en in meer dan vijftig kleuren. Met een team van 20 mensen ontwerpt, produceert en levert Neves Belgium de stukken aan keukenbouwers, parketteurs, binnendeur- en glasverkopers, interieurspecialisten, schrijnwerkers, renovatiebedrijven, (interieur)architecten, … Sinds de overname in 2014 door Frederick Snoeck en Alain Langerock waait er een totaal nieuwe wind doorheen Neves Belgium. “Met ons werken, moet ‘fast, easy and fun’ zijn,” legt Frederick Snoeck uit.

“De klanten moeten snel weten wat de mogelijkheden zijn. Gemakkelijk slaat op duidelijke productieafspraken en overzichtelijke tarieven. Dit alles resulteert in aangename samenwerkingsverbanden én eindklanten die met plezier in hun interieur wonen.”

maatwerk offertes

Online-module voor Korpus
De specialist in 4D-maatwerk wou deze filosofie in de hele bedrijfsvoering toepassen. Om de vertaalslag naar het virtuele luik te maken, deed ze een beroep op Vlecad, de leverancier van Korpus, de 3D CAD/CAM applicatie waarmee Neves Belgium alle objecten tekent en CNC programmeert. Elke Vliegen van Vlecad: “We blijven constant werken aan de optimalisatie van deze applicatie zodat ze meegroeit met de klant en op de nieuwste trends inspeelt. Vandaar dat we graag op de vraag van Neves Belgium ingingen. Het resultaat is Korpus Online, een module die toelaat om kasten op maat via het internet aan te bieden.”

Gebruiksvriendelijk, snel en 24/7
Opdat zoveel mogelijk klanten van Neves deze nieuwe tool zouden kunnen gebruiken,  moest Korpus Online vooral  gebruiksvriendelijk zijn. En daar is Vlecad wonderwel in geslaagd. Nadat u een login en paswoord hebt ontvangen, kan u aan de slag. Via een reeks van doelgerichte vragen registreert het systeem wat u precies wenst. Vervolgens kiest u in de bibliotheek het gewenste materiaal, kleur en vorm, waarna u de afmetingen ingeeft. U klikt op ‘offerte aanvragen’ en binnen maximaal één minuut ontvangt u een gedetailleerd overzicht van de kosten én een tekening van het stuk. Bent u akkoord, dan klikt u op ‘bestellen’. Het traject is geautomatiseerd en kan dus op elk moment van de dag gebeuren. Elke Vliegen: “Tevens hoeven de klanten niet alles meer in te typen: ze zoeken in de bibliotheek en klikken aan wat ze nodig hebben. Dit vermijdt veel repetitief werk en fouten. En het pakket is rechtstreeks met het machinepark gelinkt, waardoor de ingave van de klant direct in productie kan gaan.“ Frederick Snoeck: “Ook het traject van bestelling tot productie is volledig geautomatiseerd. Hierbij wordt  een orderbevestiging met leveringsdatum naar de klant gestuurd. Zo willen we onze klanten stap voor stap naar het digitale tijdperk loodsen. Want daar ligt de toekomst, zowel voor ons als onze afnemers…”

maatwerk offertes

Tekst: Els Jonckheere    Beeld: Neves Belgium