Fineer kom je niet enkel uitkiezen, je komt het beleven

De deur gaat open en we worden meteen overdonderd door een ongeziene constructie die lijkt op een trap, maar dan één zoals we er nog nooit één gezien hebben. Achter de houten gevelbekleding van The Veneerhouse schuilt een architecturaal meesterwerk. We worden vriendelijk ontvangen door een woodconsultant die ons meeneemt naar de bovenverdieping. Onze verbazing wordt nog groter als we merken dat de op paaltjes gemonteerde stalen ons begroeten en zowaar onze bewegingen volgen.

Na de koffie, geen slap gedoe uit een pakje maar een stevige kop, heerlijk geurend van vers gemalen bonen, leggen we onze interieurplannen letterlijk op de tekentafel. Opnieuw staat de woodconsultant ons bij met raad en advies. En we vinden het handig dat er van elke beschikbare houtsoort een A4-staal voorzien is. Maar dan tovert onze gastheer ineens grote stalenborden van meer dan 2 meter hoog uit een rekkensysteem. Van onze favoriete houtsoorten krijgen we een volledige plaat te zien, gedeeltelijk geschuurd en gedeeltelijk kant-en-klaar vernist.

Schatkamer aan fineerhout
We weten snel wat we willen, en worden meegenomen naar een kraaknette loods met niet minder dan 9 kilometer rekken. Dit is werkelijk een schatkamer aan fineerhout. Als we het hier niet vinden dan zullen we het nergens vinden. De  magazijnverantwoordelijke brengt ons de pallet met het door ons gevraagde fineer. Na enkele minuten uitkiezen vinden we de stam die het beste past bij ons project.

Fineer kiezen decospan

Premium Service
Zoveel is duidelijk: fineer uitkiezen kan bij Decospan en op een ongezien inspirerende manier. Deze beleving kreeg dan ook niet voor niets het label “Premium Service”. De Europese marktleider op gebied van fineerverwerking en trendsetter met collecties decoratief plaatmateriaal zoals Querkus, Shinnoki en Nørdus weet iedereen te verbazen. Enerzijds kent Decospan als geen ander haar métier van fineerverwerker waarbij ze elke interieurbouwer te woord staan met technisch advies, en anderzijds zijn ze volledig mee met de nieuwste trends op gebied van interieur en is er de prachtige Veneerhouse waar naast fineerhout nog tal van andere architecturale producten kunnen worden ontdekt.

Heb je zelf ook een project waarvoor je fineer wenst uit te kiezen? Neem contact op via info@decospan.com of bel +32 (0)56 52 88 00. The Veneerhouse bezoeken kan op afspraak, elke werkdag van 9 tot 17u, enkel op vrijdag tot 14u. Bekijk alvast de film op www.youtube.com/user/Decospan

Tekst en beeld: Decospan