Expertise leidt tot innovaties in deur- en meubelbeslag

Deceuninck-Deforce zet sterk in op maatwerk en ontwikkelde tal van innovaties. De uitgebreide reeks vernieuwingen die Deceuninck-Deforce tijdens Prowood voorstelt zijn daar een sprekend bewijs van. 

Brislam
Zo is er Brislam, een volledig nieuwe duw-open oplossing voor binnendeuren. Deze is volledig aangestuurd door sensoren. Er is dus geen manuele handeling nodig, en aangezien de sensoren onzichtbaar zijn geniet de deur van een minimalistisch uitzicht. Ook bij het nieuwe schuifdeursysteem Duposlide is minimalisme de grote troef. Aangezien er geen boven- noch onderrail nodig is, kan het systeem onzichtbaar tegen de muur bevestigd worden. “Dit is voor architecten die echt een wauw-effect beogen”, stelt Sagaert.

Kadre
Met Kadre promoot Deceuninck-Deforce dan weer aluminium kaderdeuren voor meubelen. Deze deuren met stalen look worden volledig op maat van de klant gemaakt. Een grote troef van deze deuren zijn de onzichtbare scharnieren. Deze innovatie bestaat niet alleen voor meubelen: met Skudor zijn er ook gelijkaardige deuren voor schuif-en draaideuren beschikbaar. 

Deceuninck-Deforce

Bortoluzzi slider M35top
Met de Bortoluzzi slider M35top lanceert Deceuninck-Deforce ook een nieuw schuifdeursysteem in één vlak, zonder onderrail. “Dit is een bijzonder handige toepassing voor boven haardwanden”, zegt Sagaert. Deze innovatie zal uitgebreid gedemonstreerd worden op de stand. 

Deur-en meubelpivots
Tot slot zal op de stand ook een uitgebreid gamma aan uit messing vervaardigde deur-en meubelpivots te zien zijn. Er is immers opnieuw meer vraag naar ouderwetse buitendraaiende pivots uit de Vlaamse woonstijl. “Authentiek beslag in een moderne uitvoering is zeer in trek. We zorgen ervoor dat de pivots van verschillende afwerkingsgraden voorzien kunnen worden.”    

Tekst en beeld: Deceuninck-Deforce