Wie en wat is ZUMI

ZUMI werd in 2016 opgericht door Tony Decavele die met zijn 30 jaar actief zijn in de verlichting kan rekenen op heel wat projectervaring en kennis. ZUMI focust zich op de combinatie van verlichting, akoestische oplossingen en lichtsturingen. ZUMI ontwikkelt en produceert voor Hospitality, Retail, Healthcare en residentiële projecten. Op vandaag telt het gamma een 80-tal armaturen voor in- en opbouw, track-light, profielen, pendels, … en lichtmanagementsystemen. Eveneens wordt maatwerk aangeboden voor specifieke integraties.

Sedert augustus 2018 is ZUMI gehuisvest in de industriezone van Gistel op de Nieuwpoortsesteenweg 178 waar ook geïnvesteerd zal worden in een belevingsruimte, vergaderzaal en technische ruimte. Er is ook mogelijkheid om in de toekomst verder uit te bouwen op deze locatie.

Hoewel ZUMI een jonge  speler is in de verlichtingswereld, kunnen reeds 3 AWARD ’s geëtaleerd worden zoals de DESIGN X50 Kortrijk, Surface Design Award Londen en MIAW Award Parijs. Deze award ’s geven internationale erkenning en kunnen voor verdere groei zorgen. Ze zijn een stimulans om te blijven innoveren en te investeren in nieuwe creatieve oplossingen met de nodige technologie die ervoor zorgt dat LICHT “slim” wordt. Meer en meer is energieverbruik drukken een uitdaging. Dit kan nu al via sensoren maar binnenkort ook door de integratie van IOT ( Internet of Things ).

AWARD’s
ZUMI heeft een uniek systeem ontwikkeld waar licht en akoestiek in één oplossing wordt verwerkt. Voor de verlichting kan zowel lineaire verlichting, tracklight, downlight  als indirecte verlichting geïntegreerd worden. Naast verlichting kunnen ook sensoren voorzien worden zoals bewegingsdetectie, daglichtsensors, rookdetectie, camerabewaking, … dit in samenspraak met de architect, interieur architect, installateur of eindklant die deze specifieke accessoires verwerkt wil zien. Voor de akoestische oplossing wordt met een partner samengewerkt die heel wat ervaring heeft en geïnvesteerd heeft in de studie van akoestische absorptie technieken.

In Londen is dit innovatief Belgisch design bekroond geweest met de Surface Design Award waarnaar heel wat grote spelers uit 19 landen meedongen.  Hiermee is een statement gecreëerd dat ons land over heel wat capaciteiten beschikt en dit meer mag etaleren in de wereld van architectuur.

Eveneens op de MUUUZ International Awards in Parijs werd dit design uitgeroepen tot één van de beste producten bij de meest creatieve en uitstekende fabrikanten van het jaar. Deze award bewijst dat ZUMI een pionier is in de verlichtingsindustrie en akoestiek.

HUMAN CENTRIC LIGHT
Sinds 2012 werkt ZUMI heel nauw samen met professor Stefan Tasch die een onderzoek heeft geleid naar de invloed van licht op mensen. Uit dit onderzoek werd  een nieuwe technologie ontwikkeld die één op één het zonlicht kan nabootsen. Het natuurlijke licht geeft ons ochtend-, middag, – avond- stemming door zijn verschillende lichtkleuren en intensiteit. Licht is in staat om onze hormonen zoals Cortisol en Melatonine te stimuleren om actief te worden en om tot rust te komen. Wij noemen dit “ Human Centric Light “ Deze licht innovatie, of misschien wel therapie, zorgt ervoor dat we beter functioneren, betere prestaties kunnen neerzetten, de nodige rust krijgen en minder kans hebben op ziektes. Deze technologie in combinatie met akoestische oplossingen zorgen voor aangename ruimtes om te werken, te vertoeven, te ontspannen …

TECHNOLOGIE
Constant wordt gezocht naar nieuwe oplossingen om licht te beheren. Dit kan via gekableerde systemen maar er zijn ook heel wat draadloze oplossingen via bluetooth of zigbee toepassingen wat heel wat mogelijkheden biedt in de renovatiemarkt. Momenteel werkt ZUMI rond het thema “ IOT “ (Internet of things) waarbij toestellen zullen ingezet worden om informatie te capteren vanop de plaats waar ze gemonteerd zijn. Hierdoor zullen we in staat zijn om energie opvolging, aanwezigheid van personen, temperatuur meting, CO meting, of andere interessante informatie te rapporteren om daarmee andere actoren mee te bedienen.

ZUMI

INTERIEUR
Op INTERIEUR heeft ZUMI de kans gekregen als jonge start-up een plaats te krijgen in de “ landmark zone “ waar het bruist van creativiteit, innovatie en design… de trendsetters van het moment. ZUMI probeert dan ook om deze opdracht goed in te vullen. Zo brengen ze in samenwerking met Carriéres du Hainnaut een strak armatuur gemaakt uit onze eigenste Belgische blauwe hardsteen met een historiek van meer dan 375 miljoen jaar. 100% puur natuur uitgerust met de modernste in Oostenrijk ontwikkelde LED technologie. Daarnaast tonen ze het noeste Vlaamse handwerk van Stien die een toestel heeft ingepakt met leder van de beste kwaliteit. Terug een natuurlijk product met een tijdloze uitstraling. Pure klasse zoals men terug kan vinden bij Hérmes, Aston Martin en andere hoogstaande merken uit de wereld van design en innovatie. Tijdens INTERIEUR worden eveneens de opvolgers van de ACOUSTIC PANEL’s,  waarvoor ze reeds AWARD’s mochten ontvangen, voorgesteld. Nieuwe materialen zoals hout en vilt maar ook speciale kleuren. Voor dit laatste wordt samengewerkt met Print Acoustics,  een bedrijf dat reeds 135 jaar gekend is voor zijn vakmanschap en innovatie. Ook de PLK-reeks wordt in de kijker geplaatst. Dit armatuur,  die zeer geliefd is bij architecten, interieur architecten en designers, wordt met zijn verschillende montage mogelijkheden en in zijn talrijke kleuren gepresenteerd. ZUMI houdt ook van samenwerkingen met designers voor nieuwe producten. Zo stellen ze 3 producten voor van Danny Hoorelbeke en Wim Demoen.

Het ontwerp “Curvy” is een modulair verlichtingssysteem waarbij verschillende curven en eindstukken gecombineerd kunnen worden om zelf uw eigen plafond of wandlamp te creëren .“Curvy” introduceert grafisch ontwerp, is trendsettend en innovatief en stelt ons in staat om lampen op maat te maken voor exclusieve projecten. Het bochtenwerk van het concept CURVY zorgt ervoor dat eindeloze combinaties gemaakt kunnen worden met dit toestel.

Terzelfder tijd brengen zij ook een tafel- en bureellamp in natuursteen onder de naam : ZERO WASTE. “Ontwerp gebaseerd op ‘restmateriaal’ uit de groeve” is het uitgangspunt voor de modellen ZWT en ZWD.

“Zero Waste Table” en “Zero Waste Desk” zijn twee hedendaagse ontwerpen, vervaardigd uit éénzelfde of twee verschillende soorten natuursteen.

Klassiek in design maar verfrissend in de manier waarop een vrij onconventioneel materiaal voor verlichting wordt gebruikt, is elk model van ZWT of ZWD een individueel en uniek statementstuk”.

INTERNATIONAAL
Stap voor stap werkt ZUMI aan zijn internationale uitbreiding. Recent werd gestart met distributeurs in Frankrijk, Spanje, Italië, Londen, Turkije, Australië en Dubai. De bedoeling is om in de komende jaren wereldwijd een Dealers-netwerk te kunnen aanbieden. Deze groei zorgt ervoor dat investeren mogelijk blijft en dat meegeholpen kan worden aan de tewerkstelling in eigen land.