Decospan division flooring breidt verder uit

Decospan staat bekend als de Europese marktleider op gebied van fineerverwerking. Naast een flink uit de kluiten gewassen panelen divisie, ontwikkelde Decospan ook een vloerenafdeling. Deze flooring division biedt ondertussen zowel zwevend fineer- en meerlaagsparket onder de merknaam Par-ky als vol te verlijmen parket op basis van HDF of berken multiplex onder de merknaam Cabbani. Deze duidelijke positionering zorgt voor helderheid in het aanbod. Clicwood vult dit gamma verder aan en mikt op de doe-het-zelf markt.

Par-ky is een milieuvriendelijke, hoogwaardige houten vloer met een ultrasterke kern van HDF, het handige Uniclic®-systeem voor een snelle en eenvoudige zwevende installatie met tot slot 8 laklagen die de toplaag van echt hout beschermen en er voor zorgt dat Par-ky zeer onderhoudsvriendelijk is. Par-ky vloeren zien er uit als massief parket, maar het verschil is het gebruik van de stammen. Door hout te snijden in plaats van dikke houten planken te gebruiken, wordt de grondstof geoptimaliseerd. De focus ligt dit jaar nog meer op patroonvloeren, dé trend in interieur. Zo is er naast Par-ky Twist+ nu ook Par-ky Swing die met een kortere lengte en Unifit X-dropdown nog eenvoudiger te plaatsen is. Zo gaan installatiegemak en design hand in hand. Het kleurenaanbod is verrijkt met 4 Supreme Oaks die een bijzondere finish hebben zoals two-tones en verouderde looks. Typerend voor Par-ky zijn de exotics: ook dit jaar werd aandacht besteed aan de vernieuwing van het gamma door de toevoeging van Afrormosia.

Cabbani, maakt de brug tussen de warmte en schoonheid van een hoogwaardige parketvloer en hedendaagse architectuur. Dankzij het “à la carte systeem” kan men zelf een vloer samenstellen op basis van een toplaag van 0.6, 2, 3.2 of 5.5 mm, HDF of berken multiplex en een ruim aanbod van trendy kleuren. Ook hier wordt er ingespeeld op de trend naar patroonvloeren en komen er 2 types in het gamma: visgraat en Hongaars punt in 2 afmetingen. Bovendien kunnen de vloeren nog meer karakter krijgen door de optionele handveroudering. Voor de projectmarkt is er bovendien een toplaag van 0,6mm beschikbaar die, net als alle producten van Cabbani, kunnen vol verlijmd worden.

Voor de DHZ-markt is er dan weer Clicwood. Deze afgewerkte zwevende vloeren met een toplaag van 0,6mm of 2mm in trendy kleuren en diverse afmetingen zijn de ideale aanvulling voor het assortiment van de betere doe-het-zelf zaak. Door de eenvoudige plaatsing kan iedereen er mee aan de slag en geniet men bovendien van een interessante prijs en eenvoudig onderhoud.