Vlecad

Sint-Jansberg 39
B-3680 Maaseik

tel: (+32)(0)89/81.93.30
fax: (+32)(0)89/81.93.39

www.vlecad.be
info@vlecad.be


Vlecad bvba is met zijn meer dan 25-jarig bestaan een gevestigde waarde in de houtbranche!
Onze hoofdproducten: Korpus, AutoFIT, QuickNC, KeyCreator (3D-Cad), Easycam (5-assig CAM)
Onze voordelen: Meer dan 25-jarige ervaring binnen de houtbranche, eigen ontwikkeling van software, software op maat, volautomatisch aansturen van platenmagazijn, opdeelzaag, nestingmachines, optimale service van de software voor elke klant.
Hoe efficiënt kan men werken?

Binnen ons eigen ontwikkeld tekenpakket Korpus kan men objecten parametrisch opbouwen. Deze objecten kunnen kasten zijn, maar ook ladebakjes, paslatten, greeplijsten, ect. Eenmaal uw ontwerp klaar is, heeft men de stuklijst, constructie- en plaatsingsplannen, zaagoptimalisatie, NC-programma’s en sinds kort ook een directe rendering. Men kan dus ontwerpen voor een specifieke klant die een realistisch beeld krijgt van de ruimte waarin ontworpen word en indien de klant akkoord gaat met dit ontwerp, is een druk op de knop voldoende om de productie aan te sturen. Na het opdelen van de onderdelen krijgt ieder stuk een uniek label met daarop informatie van klant, project, afplak, barcode(s) voor verder afwerking, ect. Door het gebruik van barcodes is de kans op fouten uitgesloten! Uw productie verloopt sneller en zonder fout!

Wat is het voordeel? Geen parametrische programma’s die machine afhankelijk zijn, ieder stuk wordt vanuit Korpus gepostprocessed over de nodig NC-machines. Wanneer men later een wijziging heeft in het machinepark, blijft de manier van werken hetzelfde.

AutoFIT is een platen optimalisatie software, waarmee men zijn stock kan beheren, onderdelen kan ingeven of importeren, afplakkant en volgorde kan bepalen, productie overmaten kan meegegeven, ect
AutoFIT heeft meer dan 20 postprocessoren die beschikbaar zijn voor de gebruiker. Indien u graag tot 1000 onderdelen wilt optimaliseren kan dit via onze Android App “AutoFIT Mini” beschikbaar via Google Play of via onze website www.vlecad.be/autofitmini/website/

Nieuws gerelateerd aan Vlecad

CAD/CAM-applicatie Korpus

Technologische vernieuwing op Prowood

Voor software-ontwikkelaar Vlecad was Prowood 2018 zeker een succes. Ze presenteerden er de nieuwste versie van hun CAD/CAM-applicatie Korpus en konden op heel wat interesse rekenen. Opvallend: het enthousiasme voor de virtual-reality-mogelijkheden was merkelijk groter dan bij de vorige editie.

Lees meer »
Korpus

Automatisering in de interieurbouw

De automatisering in de interieurbouwsector zit in een stroomversnelling. Vlecad specialiseert zich in software voor de schrijnwerker–interieurbouwer. Vanuit hun gloednieuwe locatie te Bree ondersteunen ze de interieurbouwer met innovatieve programma’s die het werkproces versnellen en automatiseren.

Lees meer »
Vlecad

Bouwen aan de toekomst

De dagen dat de interieurbouwer met een potlood in de hand plannen maakte, liggen grotendeels achter ons. Vandaag gebeurt het tekenwerk doorgaans digitaal, in speciaal daarvoor voorziene programma’s. Vlecad specialiseert zich in software voor de schrijnwerker–interieurbouwer.

Lees meer »
Vlecad

Vlottere opvolging vanuit 3D CAD/CAM-applicatie

Productiefouten vermijden: het is en blijft een niet te onderschatten uitdaging voor interieur- en keukenbouwers. Met VloW, een interessante aanvulling op Korpus, anticipeert Vlecad op deze problematiek. Daarnaast creëerde de softwarespecialist ook extra functies voor Korpus en een vlottere bediening van de ‘Virtual Reality’-engine

Lees meer »
Lars Vliegen Vlecad

Mobiele platenoptimalisatie krijgt Pro-versie

De interieurbouwer die nog geen gebruik maakt van een softwarepakket loopt achter. Vlecad breidt haar AutoFIT mini-module nu ook uit met een Pro-versie voor mobiele applicaties en biedt het toepassingen aan die Industrie 4.0 in je zaak introduceren.

Lees meer »
maatwerk offertes

Ook maatwerk kan nu online worden besteld!

Dat technologische vooruitgang voor een effectieve win/win kan zorgen, bewijst Neves Belgium. Samen met Vlecad ontwikkelde de specialist in 4D-maatwerk immers een erg handige tool om offertes aan te vragen.

Lees meer »

De nestingmachine als draaischijf van de productie

De Schutter keukens bestaat sinds 1973 en is gespecialiseerd in het op maat maken van keukens, badkamers en kasten. Sinds 2009 werkt De Schutter samen met Vlecad aan de volledige integratie van de verschillende productiemiddelen om de fabricatie van de meubelonderdelen volledig te automatiseren.

Lees meer »
Onlinewerking Vlecad

Ontwerpsoftware: naar één geïntegreerd softwarepakket?

Software | Interieurbouw sprak met enkele ontwikkelaars uit de sector over de trends op vlak van ontwerpsoftware. Virtual reality is ‘hot’, en veel interieurbouwers evolueren naar een integratie van verschillende softwarepakketten. Toch zijn er ook nog bedrijven die het zonder software doen.

Lees meer »