NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
THE MUSE: vijf op de mode geïnspireerde vloertrends

THE MUSE: vijf op de mode geïnspireerde vloertrends

Steeds meer vrouwen veroveren de modewereld met hun kunstzinnige en intellectuele flair. Hun vrouwelijke toets komt terug in elk mode-aspect: materiaalkeuze, vormgeving, textuur en kleur. Ook in interieurdesign is die girlpower steeds nadrukkelijker aanwezig. Deze vrouwelijke invalshoek ligt zelfs aan de basis van enkele van de hipste trends van het moment. Hier zijn onze vijf favorieten:

1.     Verrassende kleurencombinaties

Op zoek naar interieurinspiratie? Kijk dan ook eens naar de catwalk. In de modewereld draait alles om verrassende en contrasterende kleurencombinaties. Dit Yves Klein-blauw bijvoorbeeld, een van dé trends van het moment, gaat onverwacht geweldig samen met zacht perzikroze. Wat vind jij ervan?

Trendpicks-2018F-012web kopiëren

2.     Contrasterende tinten

Kleur buiten de lijntjes! Breng twee uitersten samen in een gedurfd en elegant harmonieus geheel. Combineer bijvoorbeeld koelere metallickleuren met warme en uitnodigende tinten.

3.     Creatief met lijnen

Zuivere rechte lijnen, grafische lijnen of zwierige vrouwelijke curves? Alles kan! Zet je creatieve lijnenwerk in de verf met gedurfde accentkleuren of verrassende vormen voor dat tikkeltje extra elegantie.

Trendpicks-2018F-030web V2 kopiëren

4.     Patronen als blikvanger

Experimenteer met vormen en patronen. Laat je creativiteit de vrije loop en geef je ruimte een complete make-over, voor een opvallend en origineel interieur dat de show steelt.

Trendpicks-2018F-049web kopiëren

5.     Doorprik de verwachtingen

Blauw is voor jongens en roze voor meisjes? Dat dacht je maar! Zeg hokjes vaarwel, ga in tegen stereotypen en creëer een leuke, intrigerende ruimte. Tip: gebruik vrouwelijke kleuren en mannelijke vormen (en omgekeerd!) voor nog meer effect.

Zoek je een vloer om creatief mee aan de slag te gaan? Maak dan kennis met Shades uit de Moduleo 55 Expressive-collectie van IVC.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details