NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gehecht aan de beste lijmen en kitten

Gehecht aan de beste lijmen en kitten

Het Zoetermeerse Bijlard International is voortdurend op zoek naar de best hechtende en meest duurzame lijm- en kitproducten voor de interieurbouw, houtverwerkende industrie, scheepsbouw en parketbranche. De nieuwste aanwinst in hun lijmassortiment: de MS 2K Floor. 

Het afwerken van kozijnen, het leggen van een vloer of het monteren van een balie: de lijmen en kitten van Bijlard International zijn voor interieurbouwers en parketteurs in een groot aantal landen vaste prik in de gereedschapskist. Al meer dan 60 jaar bijt de Nederlandse lijm- en kitproducent zich voortdurend vast in innovatie: betere hechting, snellere uitharding, minder verspilling, langere levensduur. Op elk gebied blijft verbetering mogelijk.

Constante zoektocht naar verbetering
Die zoektocht naar verbetering vindt niet alleen plaats in het laboratorium, maar ook door intensieve contacten met afnemers, zegt Jos Tourné, marketeer bij Bijlard International. “Zij zijn de voedingsbodem voor innovaties of nieuwe toepassingen van bestaande producten.”  

MS 2K Floor
Dat leidde recentelijk tot de lancering van de MS 2K Floor op vakbeurs Domotex in Hannover. Tourné legt uit hoe deze innovatieve vloerlijm tot stand is gekomen. “Vorig jaar hebben we de Booster op de markt gebracht, een activator die de doorharding van de MS Floor parketlijm versnelt. Als je de booster en de lijm mengt en vervolgens aanbrengt, hardt de lijm al binnen 2 uur uit in plaats van de gebruikelijke 24 uur. Daarnaast is de lijm twee keer zo sterk, een toevallige ontdekking van een medewerker van ons laboratorium, Patrick Lew. Dat geeft de lijm een uniek karakter.” 

MS 2K Floor
Laboratoriummedewerker Patrick Lew, de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de MS 2K.

Kleinere verpakking
Volgens Tourné waren parketteurs meteen positief over de Booster, maar vonden ze de verpakking wat aan de grote kant. “Daardoor moest er te vaak lijm worden weggegooid, erg zonde en niet zo milieuvriendelijk natuurlijk. Op basis van feedback uit de markt hebben we besloten van 20 naar 10 kilogram te gaan: 9,75 kg MS Floor parketlijm en 0,25 kg Booster, maar nu als complete set. Er is eigenlijk geen reden meer om 2-componenten polyurethaan parketlijm te gebruiken.”

Gezonder en milieuvriendelijker
Naast de snellere en sterkere hechting heeft de lijm ook nog andere voordelen, vervolgt Tourné. “De MS 2K Floor bevat geen oplosmiddelen of isocyanaten. Daarmee is het beter voor het milieu dan andere producten en minder schadelijk voor de gezondheid van de eindgebruiker. Er is nu een alternatief en daarom geen reden meer om polyurethaan parketlijm te blijven gebruiken. We kijken bij onze innovaties niet alleen naar de levensduur, maar ook zorgvuldig naar het beperken van de nadelige effecten op mens en milieu.”

Raad en daad
Behalve met hun innovatieve producten staat Bijlard hun klanten ook met raad en daad bij op de werkvloer, zegt Tourné tot slot. “Als het nodig is kijken we met de klant mee naar het juiste product voor de betreffende toepassing. Je wilt niet dat er na een aantal jaar klachten komen, omdat de hechting toch niet goed was. Het liefst doe je natuurlijk alles in een keer goed.” 

Tekst: Hidde Jansen  Beeld: Bijlaard
Uitgelichte afbeelding:
De op Domotex Hannover 2019 voorgestelde MS 2K.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details